Peranti Yang Dikatakan iPhone 9 Kini Hampir Pasti Menggunakan Semula Nama iPhone SE

Senarai produk bagi pelindung skrin Belkin pada kedai jualan Apple dalam talian telah dikemas kini dimana ia menunjukkan penawaran bukan sahaja untuk iPhone 7 dan iPhone 8, tetapi juga iPhone SE. Seperti yang diketahui, iPhone SE yang dikeluarkan pada tahun 2016 adalah peranti dengan saiz 4 inci, manakala iPhone 7 dan iPhone 8 adalah peranti 4.7 inci.

Ini memberi petunjuk bahawa, Apple mungkin menggunakan kembali nama iPhone SE namun dengan spesifikasi yang lebih baik pada tahun 2020.

iPhone 9

Senarai produk tersebut tidak mendedahkan dengan lebih lanjut mengenai peranti, namun ia mungkin menyangkal dakwaan sebelum ini yang menyatakan ia hadir dengan nama iPhone SE 2 atau iPhone 9. Bagaimanapun, dengan kehadiran pelindung skrin ini, ia menyokong khabar angin yang menyatakan peranti ini didatangkan dengan paparan skrin 4.7 inci.

Selain itu, ia turut dijangka akan dijana dengan cip A13 Bionic yang digunakan pada iPhone 11, 3GB RAM, dan pilihan storan 64GB hingga 256GB. Bagi harga, ia dikatakan bakal dijual sekitar $399 (~RM1,700) di Amerika Syarikat.

Terdahulu, ura-ura mengatakan peranti ini bakal dilancarkan lebih awal, "as soon as tomorrow".

Sumber: MacRumors