Pengeluaran OnePlus 5 Akan Dihentikan

Kos operasi sesuatu syarikat teknologi boleh melibatkan satu kos yang tinggi lebih-lebih lagi jika syarikat tersebut beroperasi di dalam skala yang kecil. OnePlus merupakan sebuah syarikat pembuat telefon pintar dari China yang bergantung sepenuhnya terhadap hasil jualan peranti telefon pintar mereka.

Strategi mereka yang menawarkan peranti telefon pintar utama pada harga yang murah dari kebanyakkan pesaing mereka membolehkan syarikat ini memperoleh sedikit pegangan dalam segmen telefon pintar Android di dalam pasaran global.

Mereka telah menghentikan pengeluaran peranti OnePlus 5 dan akan memfokuskan usaha mereka di dalam OnePlus 5T. Ini bukan kali pertama mereka berbuat demikian kerana sebelum ini OnePlus 3 juga dihentikan pengeluaran selepas beberapa bulan peranti OnePlus 3T menemui pengguna.Keputusan mereka adalah kerana mereka tidak mampu menampung kos pengeluaran dan inventori untuk beberapa model peranti mereka. Mereka walau bagaimanapun masih meneruskan usaha mereka dari segi kemaskini perisian.