Ikuti kami di media sosial

Berita

WhatsApp Sedang Menguji Mod Gelap Pada Peranti iOS

Avatar

Ditulis

pada

Dark Mode atau mod gelap merupakan trend popular yang disertakan oleh pembangun aplikasi dan juga mendapat permintaan tinggi oleh pengguna peranti pintar. Sebelum ini, Twitter dan Instagram merupakan antara aplikasi terkini yang menyertakan mod gelap. Untuk aplikasi seterusnya, WhatsApp dilihat mula menawarkan fungsi tersebut.

Mengikut WABetanInfo.com, versi beta terkini WhatsApp sedang menguji 2 jenis mod gelap pada peranti iOS. Mod pertama menggunakan warna utama hitam sepenuhnya manakala mod kedua menggunakan warna utama kelabu gelap. Dikatakan terdapat pilihan warna ketiga iaitu warna biru laut yang bakal diuji nanti.

WhatsApp Dark Mode

Agak menarik melihat pihak WhatsApp memberikan warna pilihan mod gelap kerana untuk aplikasi-aplikasi yang pernah disertakan mod gelap, hanya terdapat satu jenis warna sahaja. Menggunakan mod gelap bakal meningkatkan ketahanan bateri untuk pengguna OLED terutamanya untuk pengguna tegar WhatsApp.

-- Iklan --

Buat masa ini, tiada tarikh spesifik berkenaan perlepasan kemaskini mod gelap tersebut. Jadi sama-samalah kita menantikannya secara rasmi nanti.

Sumber: wabetainfo.com

 

Teruskan Bacaan
Advertisement
Apa Komen Anda

Tinggalkan Pandangan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

Terbaru

Ikut Facebook Kami

Popular