Google Ke Arah Memudahkan Log Masuk Merentas Peranti, Laman Sesawang Dan Aplikasi Tanpa Kata Laluan

Google hari ini mengumumkan dalam perjalanan untuk mengeluarkan sokongan kunci laluan untuk pembangun pada Android dan Chrome dalam usaha mempercepatkan kemajuan seluruh industri ke arah masa depan tanpa kata laluan.

Daripada menaip kata laluan, anda akan boleh log masuk menggunakan kaedah yang biasa anda gunakan untuk membuka kunci telefon anda seperti menerusi kod laluan, cap jari, pengecaman muka dan sebagainya.Bersempena dengan Bulan Kesedaran Keselamatan Siber, Google turut mengumumkan secara rasminya melancarkan pelajaran keselamatan dalam talian yang telah pun diumumkan mereka pada awal tahun ini.

Pelajaran tersebut memberikan petua untuk membantu memastikan akaun dalam talian anda selamat, melayari web dengan selamat, mengesan percubaan pancingan data dan banyak lagi.

{suggest}

Google berkongsikan pengalaman mereka dari dekad lalu dalam membina operasi keselamatan bertaraf dunia bersama perkongsian di sebalik tabir pasukan keselamatan elit mereka dalam siri dokumentari bertajuk HACKING GOOGLE.

https://youtu.be/5nEyjYn9_LI

Sumber: Media Google