Rekaan Xiaomi Mi 11 Pro Didakwa Tertiris, Perlihatkan Modul Kamera Berbeza

Seperti yang diketahui, Xiaomi telah pun melancarkan Mi 11 pada 28 Disember lalu. Terbaru, imej yang dikongsi di laman Weibo memperlihatkan peranti yang didakwa sebagai Mi 11 Pro.

Menerusi imej tersebut, peranti yang dikatakan Mi 11 Pro hadir dengan dua pilihan warna iaitu Blue dan Silver. Rekaan modul kamera juga adalah berbeza berbanding Mi 11.Mi 11 Pro hadir dengan tetapan 4 kamera, di mana salah satunya mempunyai lensa periskop dengan 120x zum. Bagi lensa lain, kemungkinan ianya akan dimuatkan dengan sensor 108MP yang sama seperti Mi 11, telefoto dengan 2x atau 3x zum serta lensa sudut lebar.

Terdahulu, sarung pelindung Mi 11 Pro didakwa telah tertiris. Melihat pada rekaan sarung pelindung itu, ianya adalah sepadan dengan rekaan Mi 11 Pro yang tertiris ini.

Dalam pada itu, Digital Chat Station sebelum ini menyatakan hanya versi asas Mi 11 yang dilancarkan sebelum Tahun Baru Cina. Manakala, Mi 11 Pro dijangka akan diumumkan selepas Tahun Baru Cina (12 Februari 2021).

Adakah benar atau tidak ini rekaan Mi 11 Pro, nantikan pengumuman rasmi dari pihak Xiaomi menjelang pelancaran tidak lama lagi.

Sumber: GSMArena