OnePlus Terangkan Sebab Mengapa Takuk Perlu Ada Untuk OnePlus 6

Pihak OnePlus telah mengesahkan yang peranti terbaru mereka, OnePlus 6 akan mempunyai takuk di bahagian atas mirip seperti kebanyakkan telefon-telefon pintar dari China yang lain.

Keputusan oleh OnePlus itu mengundang banyak kritikan dari peminat mereka dan CEO OnePlus, Pete Lau mengambil kesempatan untuk menjawab segala kritikan mengenai peranti mereka yang bakal dikeluarkan pada bulan Jun ini di dalam satu forum bagi membincangkan keputusan syarikat untuk memasukkan ruang takuk di dalam rekaan peranti.

Lau berkata pihak OnePlus menyedari mereka tidak memerlukan hampir kesemua ruang di bahagian atas skrin paparan termasuk kedudukan kamera perlu diletakkan di bahagian tengah. Ini kerana mereka tidak mahu menganggu fungsiĀ Face Unlock dan penyelesaian kamera hadapan seperti Vivo Apex tidak memenuhi kriteria bagi diaplikasikan untuk peranti mereka.Dengan rekaan takuk, kawasan skrin paparan dapat digunakan secara maksimum dan jenis paparan yang dipilih untuk OnePlus 6 sudah dioptimakan untuk rekaan takuk membolehkan pengeluaran peranti sudah boleh bermula, tambah Lau.