Kamera iPhone 14 Pro Dilaporkan Bergegar Dalam Aplikasi TikTok, Instagram Dan Snapchat

Sebilangan pengguna iPhone 14 Pro dan Pro Max kini dilaporkan mengalami masalah di mana kamera iPhone terbaharu itu dilaporkan tidak dapat mengambil gambar apabila menggunakan aplikasi pihak ketiga seperti Snapchat, TikTok dan Instagram. Antara masalah yang dihadapi termasuk kamera bergegar dan menghasilkan bunyi bising.

https://twitter.com/LukeMiani/status/1570913076320567299

Rata-rata pengguna yang mengadu mengenai masalah itu di Reddit, TikTok mengalami masalah yang sama dengan kamera bergegar dan menghasilkan bunyi seperti dikisar.

{suggest}

Bagaimanapun, buat masa ini masalah tersebut dilaporkan hanya menjejaskan kamera iPhone 14 Pro dan iPhone 14 Pro Max apabila ia digunakan dalam aplikasi pihak ketiga sahaja dan tidak menjejaskan aplikasi utama Camera iPhone.

Berikutan hanya menjejaskan kamera dalam aplikasi pihak ketiga, ia mungkin bermakna isu tersebut adalah berkaitan pepijat dalam perisian aplikasi pihak ketiga dan bukannya perkakasan Apple.

Buat masa ini, masih belum ada baik pulih untuk masalah tersebut. Aplikasi yang terjejas seperti TikTok, Instagram dan Snapchat mungkin perlu melepaskan kemas kini pada aplikasi masing-masing bagi menyelesaikan masalah tersebut.

Sumber: 9to5Mac