Seperti yang kami umumkan dalan video ‘unboxing’ sebelum ini, kami akan mengadakan pertandingan fotografi sempena ‘Giveaway’ OPPO Reno 10X Zoom edisi khas FC Barcelona manakala hadiah saguhati berupa beg galas FC Barcelona dan payung edisi khas dari OPPO.

Pertandingan fotografi ini dinamakan “Beyond Your Vision Photography” dimana anda perlu beraksi bersama peranti OPPO anda untuk menghasilkan gambar yang paling ‘power’ pernah dihasilkan dalam sejarah hidup anda untuk layak menang OPPO Reno edisi khas tersebut.

Kami akan memilih 5 pemenang dalam pertandingan ini. Bagaimana untuk sertai?

IKLAN

Syarat-syarat penyertaan

1. Ambil dan hasilkan gambar paling kreatif dengan tema “Story of People” dimana anda perlu mengambil gambar bertemakan manusia atau potret yang memiliki cerita disebalik gambar tersebut. Contoh tema “Story of People” ada dibawah.

2. Kirimkan gambar penyertaan anda di ruangan komen di Facebook Wiser.my.

3. Anda juga boleh menyertai pertandingan ini dengan memuat naik gambar penyertaan di akaun Instagram anda.

4. Sertakan sekali #WiserBelanja #OPPOReno10XZoom #OPPORenoBarcelonaEdition, #BeyondYourVisionwithOPPO dan tag FB Rasmi Wiser.my atau akaun Instagram Wiser.my. Pastikan akaun anda ‘public’ supaya mudah dikenalpasti.

5. Yang terakhir dan yang paling penting, penyertaan ini terbuka untuk pengguna telefon pintar Oppo sahaja. Pastikan anda mengaktifkan ‘watermark’.

6. Tag seorang rakan anda yang menggunakan peranti OPPO.

7. Jangan risau jika anda bukan pengguna OPPO, kerana pertandingan ini akan berlangsung selama sebulan dari 22 Julai sehingga 21 Ogos 2019. Bermakna anda memiliki masa yang lama untuk membuat persediaan. Pinjamlah mana-mana peranti OPPO daripada rakan anda.

Berikut merupakan contoh-contoh gambar yang diambil oleh jurugambar profesional menggunakan OPPO Reno 10X Zoom.

Jika anda pengguna peranti OPPO, inilah masanya untuk anda pamerkan kebolehan masing-masing untuk menghasilkan gambar bertemakan ‘Story of People. Jika anda bukan pengguna OPPO, tag rakan anda yang sedang menggunakan peranti dari OPPO.

Sebab apa?

Jika bernasib baik, gambar pemenang akan dipamerkan di pesta KLPF (Kuala Lumpur Photography Festival), acara dimana setiap jurugambar terhebat di Malaysia berkumpul dan mempamerkan karya agung mereka. Peluang sebigini bukan senang untuk dicari.

OPPO Reno 10X Zoom Edisi khas Barcelona suduh boleh mula di pra-tempah pada 21 Julai sehingga 25 Julai 2019 dan akan dijual secara rasmi di pasaran pada 26 Julai ini. Kepada anda membeli melalui pra-tempah, anda akan menerima beberapa aksesori tambahan seperti fon telinga O-Free dan beg galas edisi khas FC Barcelona yang berjumlah RM898.