iPad Pro Tahun Hadapan Mungkin Hadir Dengan Sokongan 5G Dan mmWave

Laporan terbaru menyatakan model iPad Pro paling mahal, yang akan dilancarkan pada tahun hadapan mungkin dimuatkan dengan sokongan 5G serta mmWave.

Sebelum ini, Apple turut dikatakan dalam perancangan untuk melancarkan model iPad Pro 12.9 inci dengan paparan mini-LED pada tahun hadapan. Terdapat juga kemungkinan model 11 inci akan turut dimuatkan dengan paparan mini-LED. Buat masa ini, tiada perincian mengenai perkara tersebut.

Namun, memetik laporan, kejayaan Apple dalam membangunkan modul mmWave AiP (antenna in package) mereka sendiri untuk barisan iPhone tahun hadapan telah meningkatkan kemungkinan model iPad akan datang juga bakal menerima kelebihan ini. Menurut sumber,

"The self-sufficiency in design and development of AiP modules also means that Apple's next-generation high-end ‌iPad‌ products to be released in 2021 may also come with mmWave technology."

Walaupun tidak dinyatakan dengan spesifik, hampir pasti model tersebut adalah iPad Pro. Ini kerana, teknologi 5G mempunyai kos pengeluaran yang lebih tinggi.

Sumber: MacRumors