Tencent Lancarkan Platform Jualan Permainan WeGame X Untuk Pengguna Global

Jika Steam dan Epic Games Store popular sebagai platform kita mencari permainan video bagi komputer, syarikat gergasi dari China, Tencent pula menampilkan WeGame.

Ketika diperkenalkan, ia hanya terhad untuk diakses oleh pengguna China sahaja dan terbaru, bagi penawaran yang lebih meluas, platform WeGame X berpengkalan di Hong Kong pula ditawarkan untuk pasaran global.Awal ini, hanya 17 permainan yang disenaraikan pada WeGame X dan kebanyakkannya merupakan permainan indie dan kurang popular dalam kalangan pengguna diluar China.

Antaranya adalah Chinese Parents, My Time at Portia dan Forts sementara dibahagian Famous IP pula disenaraikan dengan penerbit seperti Deep Silver, Hello Games dan Larian Studios.

WeGame X turut memaparkan ulasan pengguna, simpanan awan dan mod luar talian untuk beberapa permainan. Jika anda mengunjungi WeGame X, ia mungkin memaparkan bahasa dengan karakter Cina dan anda boleh mengubahnya di menu bahasa bahagian atas kanan.

Buat masa sekarang ia bukanlah pesaing kepada platform seperti Steam atau yang lain-lain tetapi lebih kepada alternatif pilihan untuk pemain semua.