PNB Melancarkan Raiz, Aplikasi Mudah Alih Pelaburan Mikro Pertama Malaysia

Permodalan Nasional Bhd (PNB) telah melancarkan aplikasi mudah alih pelaburan mikro pertama Malaysia, yang dikenali sebagai Raiz.

Aplikasi yang boleh dipasang ke dalam telefon pintar ini membolehkan rakyat negara ini melabur dengan nilai bermula serendah RM5 sahaja.

Aplikasi yang dibangunkan oleh Raiz Malaysia Sdn Bhd ini adalah syarikat usaha sama 30:70 di antara anak syarikat PNB, Jewel Digital Ventures Sdn Bhd dengan Raiz Invest Australia Ltd (Raiz Invest) iaitu unit Raiz Invest Ltd yang disenaraikan di Bursa Sekuriti Australia (ASX).

Jadi, dengan pelancaran aplikasi pelaburan yang mudah digunakan ini, 90 peratus pengguna di seluruh Malaysia kini boleh mula melabur secara mudah hanya menerusi peranti pintar mereka.
I am truly delighted that this exciting idea has now materialised into a mobile app that has tremendous potential to bring benefit to the public at large. Aided by the experience and expertise of Raiz Invest Australia, the innovative Raiz app is now available to all Malaysians.” Tan Sri Dr. Zeti Aziz.

Aplikasi Raiz sudah boleh dimuat turun oleh pengguna peranti pintar Android dan iOS. menerusi Apple App Store dan Google Play Store.

Untuk info lebih lanjut tentang aplikasi Raiz ini, layari laman rasmi Raiz.com.my

Sumber: PNB