WhatsApp Mula Paparkan Gambar Profil Dalam 'Chat' Kumpulan

Tempoh hari, kami telah berkongsi tentang kemas kini pada WhatsApp Beta yang memaparkan gambar profil dalam ruangan sembang kumpulan.

Sekarang, segelintir pengguna di Malaysia sudah mula menerimanya pada versi stabil. Ada sudah terima beberapa minggu, ada juga yang baru.Kami mendapat ciri baharu ini pada iOS namun belum cubanya pada Android. Jika anda belum mendapatkanya, boleh cuba kemas kini versi terbaru di App Store atau Play Store mahupun App Gallery.

Tapi masih juga dapatnya, jangan risau kerana ciri ini nampaknya dilepaskan secara berperingkat pada semua pengguna.

Namun, berita terbaru juga menyarankan pengguna Android menangguhkan dulu kemas kini terbaru. Klik SINI untuk tahu versi yang anda dinasihatkan untuk elak.Dengan penyertaan gambar profil dalam 'chat' kumpulan, ini nampak seperti perbualan di Telegram. Bezanya, Telegram sudah lama melaksanakannya sejak beberapa tahun lalu.

Ciri ini memudahkan pengguna mengikuti perbualan dalam grup.

Semalam, satu lagi ciri sedang diuji untuk mudahkan anda cam siapa yang bercakap ialah dengan perubahan posisi nama dan nombor telefon bagi kenalan yang anda tidak simpannya dalam kenalan. Klik SINI untuk baca artikel.

{suggest}