SKMM Adakan Soal Selidik Untuk Kenalpasti Perkara Dalam Kandungan Aplikasi Yang Menjadi Kebimbangan

Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) kini sedang menjalankan soal selidik berhubung perkara-perkara yang berkaitan dengan kerangka pengawalseliaan perkhidmatan aplikasi kandungan untuk perkhidmatan TV dan radio tradisional serta perkhidmatan kandungan dalam talian.

soal selidik SKMM

Bagi perkhidmatan TV dan radio tradisional, ianya termasuk siaran TV3, Astro, TV AlHijrah, unifi TV, HotFM, BFM, IkimFM, SuriaFM, MixFM, dan lain-lain. Manakala kandungan dalam talian adalah seperti Netflix, iflix, DimSum, Viu, dan lain-lain.

Soal selidik ini diadakan bagi tujuan mendapatkan pandangan orang awam berhubung kecenderungan kepada jenis perkhidmatan aplikasi kandungan yang ditonton atau didengar. Selain itu, ia juga bagi mengenalpasti perkara-perkara yang menjadi kebimbangan orang awam terhadap kandungan daripada pelbagai platform yang ditonton atau didengar.

Penyertaan bagi soal selidik ini boleh dilakukan bermula hari ini, 24 Ogos hingga 7 September 2020. Bagi anda yang ingin menyertai sola selidik ini, layari
mcmc.gov.my/en/surveycas untuk maklumat lanjut.

Berkaitan