Peminat Korporat Boleh Bekerja Di 5 Syarikat Ini Yang Paling Dipercayai Di Malaysia

Jika anda peminat dalam bidang korporat atau mungkin ingin cuba memulakan kerjaya anda, anda boleh memilih salah satu daripada organisasi/institusi ini yang diiktiraf sebagai entiti yang paling dipercayai dan diyakini di Malaysia.

Menurut kajian terbaharu oleh salah satu firma penyelidikan Pasaran terbesar dunia Ipsos Sdn Bhd (Ipsos), Tenaga Nasional Berhad (TNB) telah dinobatkan sebagai organisasi/institusi korporat paling dipercayai di Malaysia pada tahun 2023.

Malah, TNB juga diiktiraf sebagai jenama yang paling dipercayai dalam industri utiliti.TNB mengatasi lebih 100 jenama dalam kaji selidik sepanjang tujuh bulan mulai April 2023 lalu.

Dalam laporan Ipsos Malaysia juga yang bertajuk; "Ipsos Trust Track 2023: The Most Trusted Corporations and Institutions in Malaysia" mengumumkan 4 lagi syarikat korporat yang paling dipercayai iaitu Keretapi Tanah Melayu Berhad di tempat kedua dan seterusnya Shell, Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) serta Petron di tempat kelima.

Ipsos dalam kenyataannya menyebut bahawa kepercayaan yang teguh ini mencerminkan keupayaan organisasi untuk mengekalkan hubungan yang kukuh dengan pelanggan mereka, walaupun dalam menghadapi pelbagai cabaran.

Kaji selidik itu meliputi lebih 100 syarikat dan institusi di Malaysia dengan menemu bual lebih 7,000 responden yang memberi maklum balas bahawa kebanyakan syarikat berupaya mengekalkan kepercayaan dan keyakinan pelanggan dalam bidang industri masing-masing.

{suggest}

Sumber: Siaran media TNB