Berbuka Puasa Lebih Yakin Di Hotel Dan Restoran Dengan Aplikasi Pengesahan Halal Diiktiraf JAKIM

Sempena bulan Ramadhan ini, pastinya ramai dikalangan umat islam yang berbuka puasa di luar seperti di restoran dan hotel.

Mencari makanan yang halal pula adalah menjadi tanggungjawab dan wajib diamalkan seluruh umat islam.

Jadi, bagi memudahkan pengguna mencari premis yang menyediakan makanan halal dan lebih penting lagi telah pun menerima pensijilan halal, anda boleh memuat turun aplikasi 'Verify Halal'.'Verify Halal' bukan sahaja membolehkan pengguna mencari restoran halal, tapi juga ke atas sesuatu produk meliputi makanan, alat kosmetik dan penjagaan diri serta ubat-ubatan farmasi.Menggunakan aplikasi ini cukup mudah di mana anda hanya perlu mengimbas kod bar yang ada pada produk tersebut.

Atau anda juga boleh membuat carian produk dan premis halal melalui bar carian yang membantu anda mencari dalam kategori berbeza.

Kapsyen: Aplikasi ini juga tersedia dengan pelbagai ciri lain separti carian masjid, arah kiblat dan waktu solat semasa.


Aplikasi ini juga bukan terhad menyokong dalam negara sahaja tapi turut menyokong di 46 buah negara.

Aplikasi 'Verify Halal' ini boleh dimuat turun secara percuma dari App Store dan Play Store dan juga tersedia dalam versi pelayar di https://www.verifyhalal.com/.

https://www.youtube.com/watch?v=WYinFMx-8YA&ab_channel=VerifyHalal