WinAmp Akan Kembali, Kini Dibuka Untuk Pengguna Beta

Sebut sahaja tentang WinAmp, pastinya mengimbau nostalgia terutamanya generasi yang menggunakan komputer pada hujung dekad 90an sehingga 2010. Sebelum Spotify dan Apple Music menjadi pilihan utama, WinAmp dan GOM Player antara aplikasi yang sering digunakan untuk memainkan runut MP3 yang dimuat turun dan diambil daripada rakan.

WinAmp akan dilancarkan dengan aplikasi serba baru tak lama lagi setelah kemas kini terakhirnya pada 2013. Jika anda muat turunnya hari ini, antara mukanya masih sama seperti dahulu. Buat masa ini, anda dapat melihat ia sudah hadir dengan logo dan laman web yang baru.

Pada laman web WinAmp, ia mengatakan bahawa ia akan menyediakan podcast dan stesen radio selain menghubungkan pengguna dengan artis kegemaran mereka. WinAmp juga menekankan mereka memberi kawalan pada artis terhadap kandungan mereka selain memberi pendapatan yang adil.

Anda boleh mendaftar sebagai pengguna beta untuk WinAmp di laman web mereka untuk menikmati WinAmp versi baharu ini sebelum ia dilepaskan secara umum.

Baca juga: