Tablet Dan Laptop Baharu Huawei Masuk Malaysia 27 Julai Ini

Awal Julai yang lepas kita sedia melihat Huawei tampil mengumumkan 8 buah peranti baharu untuk dipertaruhkan di pasaran. Terdiri daripada tablet, komputer riba, jam tangan pintar dan lain-lain.

Terbaru, Huawei Malaysia telah menyatakan ketibaan empat peranti tersebut ke tanah air kita. Peranti yang dimaksudkan adalah Huawei MatePad 11, Huawei MateBook D15 serta Huawei MateBook 14.Produk-produk terbaharu ini dijadualkan masuk ke pasaran tempatan pada 27 Julai hadapan. Huawei MatePad 11 bukan sahaja tablet terawal hadir dengan HarmonyOS malah yang pertama hadir menyokong kadar segar semula 120Hz. Ia turut diiringi dengan Huawei M-Pencil generasi kedua untuk beri tambah baik lagi pada aplikasi nota, lukisan dan yang berkaitan.

Disamping itu, tiga komputer riba yang bakal menjengah pasaran tempatan adalah Huawei MateBook D15 serta Huawei MateBook 14. MateBook D15 bakal dikuasakan oleh cip i5 generasi ke-10 dan 11, MateBook 14 pula mempertaruhkan cip AMD Ryzen siri 4000H dan MateBook D14 dengan i3 generasi ke-10.

Harga dan tawaran lain masih belum didedahkan dan untuk itu sama-sama kita nantikan pelancaran peranti ini dipasaran Malaysia 27 Julai ini.

Sumber: Siaran Akhbar Huawei Malaysia

Baca juga - iPhone 13 Mungkin Bawa Ciri Dari Apple Watch Dan iPad Pro

Baca juga - Huawei MatePad Pro 12.6 - Peranti Dah Padu Tapi OS Tu...

Baca juga - Netflix Mungkin Bekerjasama Dengan Sony Untuk Game Di Platformnya