Microsoft Edge Bakal Hadir Ciri Baru. Lebih Efisien, Mudah Dan Stabil

Microsoft dilaporkan sedang membangunkan kemas kini yang lebih baru, efisien, dan stabil untuk pelayar Edge dengan nama Project Phoenix (burung lagenda yang bangkit daripada abu).

Seperti nama projek itu, Microsoft berhasrat pelayar Edge mampu bangkit bersaing dengan yang lain seperti burung Phoenix dengan ciri-ciri yang bakal diperkenalkan.


Pelbagai Tab Dalam Paparan Skrin Terbelah.


Ciri pertama membolehkan pengguna menggunakan lebih daripada 1 tab pada masa yang sama. Ini memboleh pengguna dalam melakukan tugasan dengan lebih efektif dan mudah.

Microsoft Edge

Kebiasaannya, kita perlu membuka atau menggunakan 2 pelayar serentak untuk menggunakan 2 tab pada waktu yang sama.

Bakal Perkenalkan "Digital Wellbeing" - Rekaan Lebih Serasi Dengan UI Windows 11


Kemas kini baharu nanti akan membawa Tab Activity Center. Ciri tersebut memberikan pengguna cerapan (insights) akan sejarah carian dan tab yang telah digunakan. Menariknya lagi, data tersebut akan dipaparkan dalam antara muka yang lebih baik, ringkas dan efisien.

Microsoft Edge

Bila Kedatangan Kemas Kini Baharu Ini Dalam Edge?


Ketika ini, tiada sebarang maklumat rasmi akan tarikh kehadiran ciri-ciri tersebut. Namun, kita pasti bahawa Microsoft sedang membangunkan kemas kini yang besar untuk pelayar Edge miliknya.

Namun, susah juga untuk mengenal pasti sama ada kemas kini ini akan hadir untuk Windows 10 atau eksklusif buat Windows 11 sahaja.

{suggest}

Sumber: Gizchina

Gambar utama: Gizchina