Instagram telah berevolusi menjadi sebuah platform untuk khalayak ramai berkreativiti-sesuatu yang Instagram mahu untuk memanfaatkannya pada masa hadapan.

Laporan Bloomberg yang Instagram akan menyertakan servis Yelp dengan membenarkan pengguna untuk menempah temujanji. Sebagai contoh, jika anda melihat potongan rambut yang anda suka, anda boleh pergi ke halaman Instagram salun itu dan menempah slot temujanji. Funsi yang sama juga terdapat di Yelp dan OpenTable.

Instagram bercadang untuk memberi kemaskini ini dalam beberapa bulan akan datang, menawarkan akaun perniagaan satu cara untuk berkomunikasi tidak hanya dengan ‘likes’ dan ‘follows’

Evolusi

IKLAN

Fungsi terbaru itu tidak akan mengubah fokus asas platform itu tetapi akan membuatnya lebih bertransaksi. Fungsi terbaru itu akan mencipta lebih banyak hubungan antara perniagaan dan pengikut mereka.

Tidak mengejutkan dimana 80% pengguna Instagram mengikut akaun perniagaan memberi sebab kenapa fungsi terbaru itu akan menemui pengguna pada masa akan datang.

Sumber