Ciri Yang Paling Ditunggu-Tunggu Semua Pengguna WhatsApp Akhirnya Sudah Tiba

Salah satu ciri yang paling dinanti-nantikan pengguna WhatsApp akhirnya tiba iaitu ciri di mana ia membolehkan pengguna WhatsApp tidak lagi perlu bergantung kepada sambungan peranti apabila menggunakan servis tersebut di platfom lain.

Kini anda boleh menggunakan WhatsApp di pelayar dan aplikasi komputer tanpa perlu pun pastikan telefon pintar anda disambungkan kepada talian internet.

Ciri baru ini juga menyokong sehingga 4 peranti berbeza dengan 1 akaun WhatsApp pada masa serentak.Sebelum ini ciri baru ini hanya boleh digunakan oleh pengguna WhatsApp Web Beta dan WhatsApp Desktop Beta sahaja. Tetapi kini ia sudah pun mula ditawarkan kepada semua pengguna untuk semua platfom.Cuma untuk pertama kali menyambungkannya, anda tetap perlu pastikan telefon pintar anda disambungkan kepada talian internet bagi mengimbas kod untuk menggunakan WhatsApp di aplikasi komputer dan pelayar.Selepas disambungkan barulah anda tidak perlu lagi tetapkan telefon pintar anda disambungkan kepada talian internet.

Selamat mencuba.

Baca juga: