Bukan Apple Je, Samsung Pun Ada Kain Lap

Bulan lepas anda telah dikejutkan, terkesima, dan segala 'ter' dengan penawaran kain lap dari Apple. Cukup terkenal dengan jolokan jenama kayangan, kain lap tersebut dijual pada harga RM99. Mungkin anda fikir gila apa jual kain lap dengan harga tinggi sebegitu, tetapi ia dikatakan menerima tempahan tinggi daripada peminat. Beli sekarang tahun depan baru dapat.

Ok, cukup tentang Apple kerana perlu anda ketahui seteru utama pengeluar iPhone itu, Samsung turut dikhabarkan mempunyai kain lap mereka yang tersendiri. Ia pertama kali dilihat pada promosi didalam aplikasi Samsung Members di Jerman. Berkemungkinan ia bukanlah untuk dijual kerana dilihat lebih kepada amal jariah Samsung dimana kain itu akan diberikan kepada 1000 pengguna terawal yang mendaftar promosi tersebut.

Kapsyen: Kredit: iMore

Lanjutan daripada itu, ada pihak yang beranggapan ini mungkin salah satu cara Samsung mahu 'membahan' Apple. Apa tidaknya, sudah beberapa kali 'acara bahan-membahan' ini sudah terjadi seperti ciri 120Hz pada iPhone 13, perbandingan kamera Galaxy S21 Ultra 5G vs iPhone 12 Pro Max, kepala pengecas, dan rekaan takuk yang popular sekitar empat tahun lepas.