Paparan Iklan 970x250 Di Internet Paling Banyak Miliki Kadar Klik Tidak Sah - Kajian

Dalam laporan terbaru yang diterbitkan oleh Pixalate bertajuk "Pixalate's Q2 2023 Desktop Click Fraud Benchmarks Report" mendapati, papan iklan bersaiz 970x250 mempunyai kadar klik tidak sah tertinggi iaitu sebanyak 41%.Pixalate mendapati, pengiklan sering mengoptimumkan kempen mereka untuk klik. Penipu mengambil kesempatan ini dengan menghasilkan klik palsu dalam usaha untuk menjadikan bekalan mereka kelihatan lebih berharga.

Amit Shetty, Naib Presiden Produk, Penipuan Iklan, di Pixalate berkata, "Skim canggih yang digunakan oleh penipu iklan bukan sahaja menjana trafik palsu tetapi juga klik palsu. Pengiklan sanggup berbelanja lebih untuk kadar klik yang lebih tinggi."

Kapsyen: 44% Daripada klik iklan tidak sah pada suku ke-2 2023 adalah daripada laman sesawang komputer meja dalam Kategori kesihatan - Pixalate.


Laporan Pixalate memeriksa berapa banyak klik pada iklan programatik terbuka tidak sah atau penipuan - iaitu dihasilkan oleh trafik tidak sah (invalid traffic aka IVT).

Dalam laporan itu juga mendedahkan, 57% daripada semua klik tidak sah pada dijana oleh ladang klik dan pusat data IVT - skim penipuan canggih yang direka semata-mata untuk menjana klik palsu.{suggest}

Sumber: Pixalate's Click Fraud Report

Berkaitan