Mod Baharu 'Ultimate Arena' PUBG Mobile Sudah Boleh Dimainkan

PUBG Mobile telah mengumumkan satu mod permainan baharu 4v4, Ultimate Arena untuk salah satu permainan mudah alih popular di dunia.Kena dengan namanya, mod baharu ini adalah tempat untuk anda bukan sahaja menonjolkan kemahiran tetapi untuk mengasahkan bakat anda supaya mampu bersaing dengan pemain-pemain lain yang hebat.

{suggest}

Dalam mod Ultimate Arena, setiap perlawanan merangkumi 7 pusingan dan pasukan yang pertama memenangi 4 pusingan akan bergelar juara untuk perlawanan itu.

Antara ciri menarik dalam mod ini adalah setiap pusingan akan dimainkan dalam peta yang berbeza berbanding pusingan yang lain.

Oleh itu, pemain perlu bijak merancang strategi sesama pasukan untuk memenangi pusingan itu. Selain mengalahkan musuh sepenuhnya untuk memenangi satu-satu pusingan, pemain akan mendapat coin yang boleh diguna untuk menaiktaraf senjata pada pusingan seterusnya.

Dalam mod permainan Ultimate Arena yang baharu ini, setiap perlawanan yang terdiri daripada 7 pusingan ini akan mengambil purata masa sekitar 10 minit sahaja.

Sumber: Siaran Akhbar PUBG Mobile