Apple TV+ Dikhabarkan Bakal Hadir Dalam Telefon Pintar Android

Pengguna pasti tidak berasa terkejut jika beberapa servis daripada Apple tidak boleh diakses melalui telefon pintar Android. Namun, ia mungkin akan berubah selepas ini.

Menurut ciapan daripada ShrimpApplePro, Apple TV+ sedang berada dalam percubaan beta untuk telefon peranti Android. Selain daripada itu, aplikasi Apple Music untuk Android juga bakal dikemas kini.

https://twitter.com/VNchocoTaco/status/1605144028953333762?s=20&t=vwMPazc60jRzbHCirciClg

Buat masa ini, pengguna Android sudah tahu bahawa sebarang kandungan di dalam Apple TV+ tidak boleh diakses melalui telefon pintar. Namun, pengguna boleh menontonnya di Android TV atau Google TV, kotak penstriman dan dongle.

{suggest}

Malang sekali buat telefon pintar dan tablet Android kerana tidak tersenarai sebagai peranti yang serasi di laman sesawang Apple TV.

Namun, aplikasi Apple Music sudah pun tersedia dalam Google Play Store dan menerima maklum balas yang positif di dalamnya.

Majoriti pengguna menyatakan bahawa mereka suka dengan antara muka Apple Music berbanding daripada Spotify. Setakat ini, Apple Music merupakan sebuah aplikasi dari Apple yang menerima penilaian paling tinggi dalam Google Play Store.

Sumber: Gizmodo