U Mobile 1GBPS, Sensor Kamera 576MP, Malaysia No 6 Dunia Buli Siber.

Rangkuman berita menarik menerusi segmen Buletin Gajet yang disampaikan secara santai. Ikuti laman sesawang wiser.my untuk berita penuh atau ingin mengikuti perkembangan dunia gajet secara pantas.

Penyampai video:
https://www.instagram.com/helmisamsuri
Penyunting:
https://www.instagram.com/iman.syamil/

Artikel berkaitan:

Berita 1 0:25 : https://wiser.my/realme-8s-dan-realme-8i-dilancar-guna-cip-mediatek-terbaharu
https://wiser.my/realme-pad-diperkenal-hadir-dengan-harga-bermula-rm789

Berita 2 3:30 : https://wiser.my/mungkin-selepas-ini-telefon-pintar-ada-kemas-kini-sekuriti-sehingga-7-tahun

Berita 3 4:37 : https://wiser.my/tak-cukup-200mp-mungkin-samsung-akan-tawar-sensor-576mp-pada-2025

Berita 4 6:31 : https://wiser.my/malaysia-ditangga-ke-6-dalam-jenayah-buli-siber-peringkat-global

Berita 5 8:12 : https://wiser.my/u-mobile-dah-ada-jalur-lebar-fibre-tanpa-had-100mbps-serendah-rm64-50

Berita 6 9:55 : https://wiser.my/samsung-galaxy-m22-akan-tiba-buat-pasaran-tempatan


Setup Video:

Canon EOS 80D
https://invol.co/cl1ocqw​​​​
https://invol.co/cl1octp​​​​

Canon EOS RP
https://invol.co/cl2wujs​​​
https://invol.co/cl2wuk2​​​

Canon EOS 200D
https://invol.co/cl2wul3​​​
https://invol.co/cl2wull​​​

Sigma Art Lens18-24mm f/1.8
https://invol.co/cl1ocu0​​​​
https://invol.co/cl1ocuy​​​​

Sigma 24-70 f/2.8
https://invol.co/cl2wuly​​​

Andoer Studio Soft Box
https://invol.co/cl1ocvp​​​​
https://invol.co/cl1ocwi​​​​

Nanlite PavoTube II 6C
https://t.productlink.io/a141ikt​​​​
https://t.productlink.io/a141iks​​​

Saramonic UWMic 9
https://invol.co/cl1ocxw​​​​
https://invol.co/cl1od16​​​

Saramonic VMicLink5
https://invol.co/cl2wumr​​​
https://invol.co/cl2wun2​​​

Manfrotto 190
https://invol.co/cl2wuni​​​
https://invol.co/cl2wunt​​​

Manfrotto Fluid Head MVH500AH
https://invol.co/cl2wuo4​​​
https://invol.co/cl2wuoj​​​

Mari join Wiser Army
Website:
https://wiser.my/​​​​
Facebook:
https://www.facebook.com/wiser.my​​​​
Instagram:
https://www.instagram.com/wiser.my/​​​​
Twitter:
https://twitter.com/officialwisermy​

Channel lain
Inside Wiser:
https://www.youtube.com/channel/UCFgOi7x1DYXZUTurkigWkFg
Wiser Plus:
https://www.youtube.com/channel/UCIJxPtWIXxpSkRGG4nRd3cw


#buletingajet
Komen
Ikonoklast
budaya buli siber ni mmg bodo pun. kata dkt org koyak, padahal dorang yg cepat trigger. sikit2 nak kecam berjemaah.
mawar
terbaik
Luqmanul Hakim Abdullah
Yang topik umobile tu laa paling WOW bagi aku.. 100mbps rm64 je? Wow.. Kalah teruks unifi😆
Champions League and Euro World Cup Copa
umobile broadban, bukannya cable, mantapkan coverage dulu la baru orang nak pakai
Piston Games ✔
Realme tak habis² dengan design yang sama. boring 🤣
Jeff 2567
Bang umobile kalau seluruh negeri kedah ka boleh pakai ?

Harap balas
zynn
bang jambang tu cukur aku lak geram.
Farhan Fahmi
Bkn no 6 lah,no 2
Muhammad Iskandar
Bila nk buat time frame😭
muhd iLyas
Realme x pernah x mengecewakan😂🤭
Fakhri Zammri
Lagu intro. Kuat sngat dri suara orng
IzzolIzuha
Bagi aku aku tak kisah pasal helio tu yang paling kesah dimensity 810 tapi tulah 90 hz je tapi eloklah daripada 60hz🍎
Azrin Sunbae
Selepas yt amanz mcm terbiar dan sunyi krik2, wiser is my choice. Thank you for producing very good videos!
Fyxx.
Tak terungkap kata , menyedari masa , bila melihat kebesarannya.. jika ditakdirkan akan begitu besar bonggol cameranya.. ( naim daniel )

Wonder la jugak macam mana besar bonggol kamera tu nanti kalau Samsung komited nak guna pada telefon pintar.
Ayxell Shanders
Mne afiq lama xnmpak afiq🥺
Apis Udin
umobile fibre broadband? ni pakai fibre mcm unifi/maxis fibre atau broadband yang harapkan coverage line telefon?
Irfan Kamal
Lepas ni malaysia akan turun tangga cyber buli korang doa kn lah aduhhh... itu pun susah x yah dok kecoh ii dh pasal ni bkn sapa suka pun.. p/s kpd cyber buli take note.. sapa mkn cili dia terasa pedas.
anyone
Backsound kuat sgt,,,
ADAM NUQMIN
aku fon Samsung, realme pening la nk tau mana flagship, mid range atau entry-level sebb release bnyk sangat dgn digit tah apa² susah nk ingat sampai aku pun tertanya "fon ni keluar th brapa, lama ka baru". Xiaomi ja senang ingat

(Redmi # =entry-level. Redmi note #/pro =mid range. mi # =flagship. mi # pro/se/t =flagship killer. mi # ultra =flagship premium. "digit 7,8,9,10,11 mewakili generasi mcm skarang generasi yg ke-11)

(Poco. pocophone f1 flagship tapi skarang jadi short form Poco f# / pro =flagsip. poco baru nk naik so senang nk ingat mcm ni "F = flagship, X = mid range atau flagship killer ikut kepada chipset dia guna & M = entry level. masih copyright dari xiaomi brand tapi yg hanya dlm pasaran cina dia tukar nama Poco masuk la global spec sama tapi dia ada tambah skit² sebb focus poco untk gaming fon ibarat Mercedes yg ada AMG gituee)
Fawwaz Ibrahim
Segment paling aku tunggu