Cas 80% Atau Cas Sampai Penuh, Ini Yang Sebetulnya

Korang pernah dengar amalan atau nasihat mengatakan mengecas bermula bateri dari 20% dan hanya setakat 80% adalah sesuatu yang baik? Malah lebih baik dari membiarkan bateri kosong 0% atau 100% penuh.
Betul ke?

Setup Video
Camera:
https://invol.co/cl1ocqw​​
https://invol.co/cl1octp​​
Lens:
https://invol.co/cl1ocu0​​
https://invol.co/cl1ocuy​​
Lighting:
https://invol.co/cl1ocvp​​
https://invol.co/cl1ocwi​​
Microphone:
https://invol.co/cl1ocxw​​
https://invol.co/cl1od16​​

Mari join Wiser Army
Website:
https://wiser.my/​​
Facebook:
https://www.facebook.com/wiser.my​​
Instagram:
https://www.instagram.com/wiser.my/​​
Twitter:
https://www.twitter.com/officialwisermy​​

Penyampai :
https://www.instagram.com/meoflaxz/​​
Editor video:
https://www.instagram.com/syaza.syafena/

Channel lain
Inside Wiser:
https://www.youtube.com/channel/UCFgO​​...
Wiser Plus:
https://www.youtube.com/channel/UCIJx​​...

#AmalanCasBateri
Komen
ash phoenix
aku x amal cas time nk tido, off time bgun.. membazir api n bateri cepat rosak.. bgun pagi antara 630-745 time nk siap2 nk g keje tu dan je cas skejap wlpun x smpai 100%.. biase dlm sejam lebih tu sempat je 90% ke atas.. mi max 3 user..
amir Haziq
tk kerapa tkpa kan?
Mohammad Akmal Adnan
Install je accubattery, ada alarm bila sampai 80%
Ahmad Afiq
Aku charge 20 sampai 95 sahaja
awang azmi
Terima kasih atas pencerahan semoga kita semua di limpahkan rezki yang luas
uzair waie
Yg tengah bace komen ni..batery korg berape??😂
Pak Ngah
Nope, aku tak ikut cara macam ni, aku main bedal, rasa nak cas, aku cas, tapi bila main game, memang aku bedal dalam cas 4-6jam sehari😂*kalau member ajak pubg* seminggu ada la 5-6kali🤭🤭.
Mohd Ridhwan
0 ke 100% 39 minit je..warp 65watt..tk sempat nak cek battery dh penuh..
haibi laika
sma la charge dlm tgh²😯😅
ChazzyChazz Gaming
Me watching this video while charging my phone.
Me : tutup charger
Arnoldmichael Arnolsmichael
😂😂😂👍macam orang makan banyak,sama orang lambat makan maksud ni.simple😂😂😂👍ok.lebih cas atau main sampai 0%menyebabkan jagkahayat battery berkuranggan cth:2000mah-2% atau1%mah battery👍👌ok.
NeonzGamingツ
Kerja aku charging je 🤣🤣🤣
Dah nak habis cas lah
Jsheng Lee
jgn cas bila phone below 20% je , full cas sampai bile pun x pe , phone tech charging skrg pandai , tau discharge bile phone dah 100%
X wan
Yg jenis tukar fon setahun sekali tu x yh tengok xpe
Billy Jean
Aku selalu pakai sampai 0% pastu beli baru huhu
Managerkfc
F*ck charge setengah2

All my homies main sambil charge
JS Chin YOUTUBE 2
memang tak laa.. byk benda lg aku kene pikir selain battery.. apa2 pun.. mmg terbaik wiser utk info👍🏻✨
A.M.Y PRODUCTION
Kenapa suara mamat ni mcm suara budak46
Shahidan Mohamad
Aku guna aplikasi AccuBattery. Fon kurang panas
Hisyam
Sy user android, nk jg cari cara nk tau brpa battery percentage mcm dlm ip, share² la sepa tau apa cars