7 smartphone dengan pensijilan IP68

IP68 adalah sebuah bentuk ujian ketahanan untuk sesebuah peranti, bagi ketahanan habuk dan air lebih dari 1m. Semestinya penting untuk meletakkan IP68 sebagai kriteria untuk korang beli phone. Jai mari kita tengok 7 phone yang ada rating IP68 daripada harga mampu milik, kepada yang mahal.

Beli disini:
1. https://invol.co/cl49lwg
2. https://invol.co/cl49m2n
3. https://invol.co/cl49m4c
4. https://invol.co/cl3h9xb
5. https://invol.co/cl49m70
6. https://invol.co/cl49m96
7. https://invol.co/cl49lwg


Setup Video:

Canon EOS 80D
https://invol.co/cl1ocqw​​​​
https://invol.co/cl1octp​​​​

Canon EOS RP
https://invol.co/cl2wujs​​​
https://invol.co/cl2wuk2​​​

Canon EOS 200D
https://invol.co/cl2wul3​​​
https://invol.co/cl2wull​​​

Sigma Art Lens18-24mm f/1.8
https://invol.co/cl1ocu0​​​​
https://invol.co/cl1ocuy​​​​

Sigma 24-70 f/2.8
https://invol.co/cl2wuly​​​

Andoer Studio Soft Box
https://invol.co/cl1ocvp​​​​
https://invol.co/cl1ocwi​​​​

Nanlite PavoTube II 6C
https://t.productlink.io/a141ikt​​​​
https://t.productlink.io/a141iks​​​

Saramonic UWMic 9
https://invol.co/cl1ocxw​​​​
https://invol.co/cl1od16​​​

Saramonic VMicLink5
https://invol.co/cl2wumr​​​
https://invol.co/cl2wun2​​​

Manfrotto 190
https://invol.co/cl2wuni​​​
https://invol.co/cl2wunt​​​

Manfrotto Fluid Head MVH500AH
https://invol.co/cl2wuo4​​​
https://invol.co/cl2wuoj​​​

Mari join Wiser Army
Website:
https://wiser.my/​​​​
Facebook:
https://www.facebook.com/wiser.my​​​​
Instagram:
https://www.instagram.com/wiser.my/​​​​
Twitter:
https://twitter.com/officialwisermy​

Channel lain
Inside Wiser:
https://www.youtube.com/channel/UCFgOi7x1DYXZUTurkigWkFg
Wiser Plus:
https://www.youtube.com/channel/UCIJxPtWIXxpSkRGG4nRd3cw
Komen
mr.STraNGer
Iphone ada IP68 tapi kalau rosak kena air xde warranty...bangang
DZ team
Huawei mate 40 ??
Nazim Sulaiman
Doogee kalis air ais
Haqqim Thurmizi
Bangman nak video phone 2021 masih ada 3.5mm
Sam Spencer
J7prime water Resistance ke
Quiet Rebellion
Pnah skali je buat gile rec vid guna samsung a7 2017.. 4 ke 5 mnit gk rec vid ikan2 time mndi air terjun🤣🤣, nsib phone ok, cuma klua wrning keringkn port chrger je😅.. hahahah
Enby Era GG
Kalau jatuh tukar skrin 👍
Muhd Adam
Bang kalau redmi note9 kalis air tak
ngatry shahrul hisham
Bro, ada phone mid range yg ada IP67 or IP68?
Joejoe Binks
Ni semua konspirasi iluminati ni..mana xperia z 2013?
Muhammad Khairuddin
Kalau ip12 apa bang
Farish Iskandar
Lain kali suruh kikuo ibe buat telefon jenama sendiri😂
Muhammad Ikram Dollah -
Saya nak tanya, Huawei Mate20 Pro kalis air tak?
Ketumbit Ketumbat
Hahaha jual buah pinggang baru dapat ye
adi wis
bang bang ke yang buat lawak aluminium kat tik tok tu
MACBLACK FLAG
Last lastguna untuk air seminit pun taksampai. Bazir duit 😭
pala bana
Nmpk mcm x suka ip ni haha
RMP
Bang man bila nak cut lama sangat bulk tu
Aidil Fitri
S10 plus bang?