Pengalaman Guna HarmonyOS

Huawei dah pun mula menjual tablet terbaru mereka, Huawei MatePad Pro. Menariknya tentang tab ini, ia menjalankan sistem operasi HarmonyOS.

Tapi bagi pengguna yang banyak bergantung pada apps Google tu rasa menarik ke tak? Jom tonton dulu.



Kalau nak beli tekan sini:
https://invol.co/cl4l745

Penyampai video: https://www.instagram.com/azee_kassmy/
Editor video: https://www.instagram.com/azee_kassmy/

Setup Video:

Canon EOS 80D
https://invol.co/cl1ocqw​​​​
https://invol.co/cl1octp​​​​

Canon EOS RP
https://invol.co/cl2wujs​​​
https://invol.co/cl2wuk2​​​

Canon EOS 200D
https://invol.co/cl2wul3​​​
https://invol.co/cl2wull​​​

Sigma Art Lens18-24mm f/1.8
https://invol.co/cl1ocu0​​​​
https://invol.co/cl1ocuy​​​​

Sigma 24-70 f/2.8
https://invol.co/cl2wuly​​​

Andoer Studio Soft Box
https://invol.co/cl1ocvp​​​​
https://invol.co/cl1ocwi​​​​

Nanlite PavoTube II 6C
https://t.productlink.io/a141ikt​​​​
https://t.productlink.io/a141iks​​​

Saramonic UWMic 9
https://invol.co/cl1ocxw​​​​
https://invol.co/cl1od16​​​

Saramonic VMicLink5
https://invol.co/cl2wumr​​​
https://invol.co/cl2wun2​​​

Manfrotto 190
https://invol.co/cl2wuni​​​
https://invol.co/cl2wunt​​​

Manfrotto Fluid Head MVH500AH
https://invol.co/cl2wuo4​​​
https://invol.co/cl2wuoj​​​

Mari join Wiser Army
Website:
https://wiser.my/​​​​
Facebook:
https://www.facebook.com/wiser.my​​​​
Instagram:
https://www.instagram.com/wiser.my/​​​​
Twitter:
https://twitter.com/officialwisermy​

Channel lain
Inside Wiser:
https://www.youtube.com/channel/UCFgOi7x1DYXZUTurkigWkFg
Wiser Plus:
https://www.youtube.com/channel/UCIJxPtWIXxpSkRGG4nRd3cw
Komen
Shafiq Vlog
Agak2 bila hormony OS ni nak sampai ke Malaysia ya
Shafiq
Setakat ni huawei kira berani la nak bersaing dengan os lain.
Shiela's Hobby
Mmg useless tanpa google
Ahmad Faris Rosli
Harga RM4k, nak pakai apps kena install drpd luar & nak kena cari bagai. Baik angkat Samsung Tab S7+ atau iPad Pro/Air je. Huawei ni sengaja bagi free gifts bagai nak tarik customer, padahal boleh je dia buat device tu lagi murah.
꧁ {•_•} ꧂
Masalahnya, apps dari googleplay ada yang tak optimized kat tablet ni. Jadi kalau ada apps yang tiba2 fc atau buggy mungkin tak ngam dengan harmonyos.
Muhammad Ammar
Review sampah je la yang ada ni.
Muhammad Ammar
Ada update, kena uninstall dulu lepastu install balik? Hisap apa la mamat ni.
zack zairi100
Anjay mahal
Raja Muhammad Zulhaiqal Raja Mazlan
Nk update app tak perlu lah uninstall apps tu😂 just download jer and nanti dia automatic set to update✨
Evan Bourne
Sayang processor bagus tp gaming dev tak optimize mcm ipad dan samsung...terus aku jual balik
Cik Lan
kesian bile org X guna huawei. buat rewiew brg huawei. 😁
Android Only
6:52 shit suggestions. Domt hear that
roxie riskz
Yg pakai huawei mesti ada youtube vanced😂😂
roxie riskz
Yg pakai huawei mesti ada youtube vanced😂😂
Dr Edmund
Hi, Can you do teams meeting using browser with it? Cuz Microsoft Office apps doesn't works properly on my P40
3bd4f13
Terkenang Windows phone...pasal tak da GMS lah Windows phone lingkup.. walhal XDA UI & UX Windows phone tiada tandingan walaupun di tahun 2021 ni 😭😭😭

Betapa kuatnya pengaruh GMS...
Faizul Mohd Zairy
Tak perlu pun uninstall jika nak update. Saya guna ok je. Nak tengok utube ok je...email...cuma memang la produk google tak de...tapi hp kan ada...ok je..
Amir Ismail
Mahalnya dah mcm harga iphone12
Sam Sam
Untuk pengetahuan saja device huawei memang sudah terpasang Google framework hanya pihak huawei tak announced kat Public, typing Gspace di petal search atau di browser tap Google, typing Gspace, download saja app Gspace tu nanti muncul play store dan sign in Gmail anda, so korang download segala mak nenek yg korang suka dalam playstore tu
Asyraf Afifi
Baik ambik apple je