Aplikasi Muslim Pro Dikaitkan Dengan Penjualan Data Pengguna

Rangkuman cerita menarik menerusi segmen Buletin Gajet yang disampaikan secara santai. Ikuti laman sesawang wiser.my untuk berita penuh atau ingin mengikuti perkembangan dunia gajet secara pantas.

Artikel berkaitan:

Berita 1:
https://wiser.my/muslim-pro-nafi-penjualan-data-namun-akui-hubungan-urusniaga-bersama-x-mode/

Berita 2:
https://wiser.my/tiada-lagi-perakuan-sirim-untuk-peranti-3g-dan-4g-yang-tiada-sokongan-volte-bermula-2021/

Berita 3:
https://wiser.my/oppo-memperkenalkan-teknologi-paparan-oled-boleh-gulung/

Berita 4:
https://wiser.my/vivo-kini-rasmi-melancarkan-originos-hadir-dengan-pilihan-beralih-ke-antaramuka-android-asli/

Berita 5:
https://wiser.my/apple-akui-beberapa-model-iphone-12-mempunyai-masalah-kesan-warna-hijau-pada-skrin/

Berita 6:
https://wiser.my/huawei-pay-kini-boleh-digunakan-di-malaysia-mulai-hari-ini/?

Setup Video
Camera:
https://invol.co/cl1ocqw
https://invol.co/cl1octp

Lens:
https://invol.co/cl1ocu0
https://invol.co/cl1ocuy

Lighting:
https://invol.co/cl1ocvp
https://invol.co/cl1ocwi

Microphone:
https://invol.co/cl1ocxw
https://invol.co/cl1od16

Mari join Wiser Army
Website:
https://wiser.my/
Facebook:
https://www.facebook.com/wiser.my
Instagram:
https://www.instagram.com/wiser.my/
Twitter:
https://www.twitter.com/officialwisermy
Penyampai video:
https://www.instagram.com/syaza.syafena/
https://www.instagram.com/azee_kassmy/
https://www.instagram.com/amalinaathman/
Editor video:
https://www.instagram.com/amirfaruqi/

Channel lain
Inside Wiser:
https://www.youtube.com/channel/UCFgOi7x1DYXZUTurkigWkFg/videos
Wiser Plus:
https://www.youtube.com/channel/UCIJxPtWIXxpSkRGG4nRd3cw

#BuletinGajet #wiser
Komen
Muhaimin Aufar
November 27th, 2020
Muslim Pro
Assalamualaikum. Tuduhan tentang Muslim Pro yang disebarkan media TIDAK TEPAT dan TIDAK BENAR sama sekali. Kami tidak pernah memberikan data ‘non-anonymous’ (mempunyai nama) kepada mana-mana pihak ketiga
Walau bagaimanapun, kami telah membuat keputusan untuk menamatkan hubungan dengan semua rakan data kami termasuk X-Mode, dengan serta merta.

Kami telah melancarkann siasatan secara rasmi dan menyeluruh ke atas pihak-pihak yang terlibat, dengan sokongan peguam kami, untuk mendapatkan jawapan yang tepat kepada segala persoalan Muslim Pro dan pengguna kami. Kami yakin bahawa kebenaran akan terbukti. Baca selanjutnya di: https://muslimpro.com/statement
Ram Sr
Licik licik tidak ada keberkatan apa yang kamu perolehi..
muhammad syahir
Gune yang caprice punye je senang siap boleh pilih sape yg nak azan lagi
zarul
Akak tudung peach comel 🥺
Saharul Abdullah
Mohon semua org2 islam bersatu buat internet dan platform sendiri.....ea x boleh ea?
Aina Joe
Ala ingat usa tu x jual ke data pengguna ...
Kesian kena fitnah
Unknown 's
Apa kata kalau wiser collab ngan Muaz utk Liga Juara² nanti baru best.....baru best nk membangkang🥺😂.....minta dipertimbangkan🥺🙌.....just a suggestion 🙌
Mark Anthony
gaisss tolong plss

bajet Rm1500+-

ape phone yg tbaik nak di beli ?

tunggu sales 12.12
penggunaan sya

50/50 gaming

sya suka video2 , gmbar photo2

lepas rakam abang delete, (joke)
Shahrule Tube
Clear data dulu baru uninstall
JUNM & THESON
Siapa yg xpernah guna app ni tlong subscribe saya punya channel
Anas Zairy
Aq ada cadang nak beli realme 7 pro
Agak agak berbaloi x
Ape pendapat korang
Wan Aiman
Aduh jangan la buang 3g ngan 4g aku baru beli telefon takkan nak beli telefon 5g baru😭
Zul Fadhli
Bos review sikit pasal vivo y30
Mattk Puyieh Menate
2021 mana yg pake phone 3G & 4G beli phone baru cari yg 4G Volte & 5G
Kita Buat
..waalaikumusalam.. bye
Kipi Dap dap
Sedangkan 4g pun problem lgi nk buang 3g yg stabil
mzulhafizamin
femes la org tau kita kat mana
red hunter
Origin os.. X sabar nk tgk mcm ne rpe nye...
Rahimi Nazri
kalau takde 3G apa yg akan terjadi kepada UMobile dan Maxis?!..
A. Pihak Umobile akan menaik taraf AFAP
B. Line 4G ada tapi line siput
C. Pindah Bandar
D. Tukar line lain...