Q&A : Mana Yang Penting, Sensor atau Megapixel Tinggi? Apa Beza RAW Dengan JPEG?

Menjawab segala pertanyaan dan kemusykilan anda tentang smartphone.

Penyampai dan penyunting video: https://www.instagram.com/mhd.afqz/
e-mel wiser: [email protected]

Setup Video:

Canon EOS 80D
https://invol.co/cl1ocqw​​​​
https://invol.co/cl1octp​​​​

Canon EOS RP
https://invol.co/cl2wujs​​​
https://invol.co/cl2wuk2​​​

Canon EOS 200D
https://invol.co/cl2wul3​​​
https://invol.co/cl2wull​​​

Sigma Art Lens18-24mm f/1.8
https://invol.co/cl1ocu0​​​​
https://invol.co/cl1ocuy​​​​

Sigma 24-70 f/2.8
https://invol.co/cl2wuly​​​

Andoer Studio Soft Box
https://invol.co/cl1ocvp​​​​
https://invol.co/cl1ocwi​​​​

Nanlite PavoTube II 6C
https://t.productlink.io/a141ikt​​​​
https://t.productlink.io/a141iks​​​

Saramonic UWMic 9
https://invol.co/cl1ocxw​​​​
https://invol.co/cl1od16​​​

Saramonic VMicLink5
https://invol.co/cl2wumr​​​
https://invol.co/cl2wun2​​​

Manfrotto 190
https://invol.co/cl2wuni​​​
https://invol.co/cl2wunt​​​

Manfrotto Fluid Head MVH500AH
https://invol.co/cl2wuo4​​​
https://invol.co/cl2wuoj​​​

Mari join Wiser Army
Website:
https://wiser.my/​​​​
Facebook:
https://www.facebook.com/wiser.my​​​​
Instagram:
https://www.instagram.com/wiser.my/​​​​
Twitter:
https://twitter.com/officialwisermy​

Channel lain
Inside Wiser:
https://www.youtube.com/channel/UCFgO...​
Wiser Plus:
https://www.youtube.com/channel/UCIJx...​
Komen
Izzol Irham
abang nak tanya kalau phone tu kite forgot password kalau kite reset camne ehh bang
hzym
salam bang, fingerprint phone bleh rosak ka...klau rosak apa sebab dia ?
Alif
OnePlus 7t relevan sampai tahun bila?
BTR Ryzen
Iphone 12 mini masih relaven ke untuk 2022 ????
Scarlette Bae
Bang macam mana nak download video yang selain dekat YouTube?
Alif
Apa harapan bro afiq untuk Android
izzat sazali
Afiq nk tnya its oky ke klau main fon sambil charge
Muhammad Aliff
Nak tanya netflix memang tak boleh buka dah ka
Mohamad Zikri
Assalamualaikum Wiser, adakah chipset sesuatu phone tu memainkan peranan penting dlm menghasilkan kualiti gambar/imej dari phone tu?
AmmxR
Tkde ka phone compact yang best , spec pn oky , genshin pun lepas ... Ip ke android ke ..
MirJaa
bang, releven lagi tak oneplus 6t untuk tahun 2021 ni ?
Pak Polisi ketiduran
Camera sony k800 cyber short 3.2mp je.. Teknologi 2004..cantik giler gmbr kalau nk bnding Nokia XpressMusic time tu..
Wan Afiq
Abang Afiq rasa nya bila nak keluariPhone 13
Ruby Chan
8:43 afiq: mana bro dapat bnde ni? meanwhile ahli wiser yg lg 1 tu.. (sori lupa nama🤣)
λYλMGOŁEƙ
Assalam bang afiq, di antara skrin ips lcd 120hz dan skrin super amoled 60hz, yg mn lebih bagus??? Thanks
Meji _89
smart phone ada window mna lagi bagus dari android and os???
adm sulaizz
Patut ip12 pro max pakai 12mp tapi gambar lawa giler, berbanding 64mp/100mp+✨✨
Bro Mang Story
Hai bang Afiq. Betul ke akan datang semua gajet akan guna cable type C? Mcm smartfon, pc, laptop, blender dan sebagainya.. Sbb ada terbaca yg diorg sepakat nk jadikan satu wayar boleh guna semua.. Tq❤️
Ihsanrzm
Afiq pakai camera apa?
THE PEDESTRIAN
8:46 Imran bagitau.Ke untok Amoled/Super Amoled je😅?