Bagaimana Pengimbas Cap Jari Di Telefon Berfungsi ? - Ultrasonic, Optikal dan Kapasitif

Fingerprint sensor atau pengesan cap jari adalah salah satu teknologi yang sentiasa kita gunakan tak kisah lah dekat smartphone ataupun dekat tempat kerja. Jadi dalam video ini Imran akan kongsikan dengan korang semua tentang jenis-jenis Fingerprint sensor yang ada pada smartphone anda.

Setup Video
Camera:
https://invol.co/cl1ocqw
https://invol.co/cl1octp

Lens:
https://invol.co/cl1ocu0
https://invol.co/cl1ocuy

Lighting:
https://invol.co/cl1ocvp
https://invol.co/cl1ocwi

Microphone:
https://invol.co/cl1ocxw
https://invol.co/cl1od16

Mari join Wiser Army
Website:
https://wiser.my/
Facebook:
https://www.facebook.com/wiser.my
Instagram:
https://www.instagram.com/wiser.my/
Twitter:
https://www.twitter.com/officialwisermy

Penyampai video: https://www.instagram.com/azee_kassmy/
Editor video: https://www.instagram.com/azee_kassmy/


Channel lain
Inside Wiser:
https://www.youtube.com/channel/UCFgOi7x1DYXZUTurkigWkFg/videos
Wiser Plus:
https://www.youtube.com/channel/UCIJxPtWIXxpSkRGG4nRd3cw
Komen
Arif Danial
Dan setibanya sejarah menanyakan soalan tentang J.W.W Birch
WanDoo SKi
ntah la imran...samsung note 20 ultra aku kdg2 lmbat baca...berbanding dgn jenama realme huawei smua tu
Al
iphone dah tak ade fingerprint scanner,R.I.P iPhone fingerprint scanner😭😭😭😭😭😭😭
Riadinata Karmawira
bagi pandangan aku la, kapasitif yang best bila ada dekat belakang. macam Huawei Nova 2i. dia ada gesture untuk slide notification, slide gambar dengan snap gambar kot. pada aku lebih membantu la, berbanding kapasitif yang kat tepi.
kecikhx
redmi k40 bila masuk malaysia , 120hz sd 860
Amzar Sidqi
life hack: cuba selang seli kan cari yg berbexa masa add finger print, so kita boleh guna 2 jari untuk satu slot... mean, boleh save 10 jari utk 5slot
Kermit Corrupted
Pantek GI100
WoPuChiTouw Lorr
Nyesal tukar screen protector privacy, takleh guna fingerprint rasa menyusahkan pulak tp suka gelap²😂
Zainoor Azmeerul
Assalamualaikum , realme 7 pro , samsung galaxy A42 , samsung a57 .manaa lagi ok ? Pening kepalaa nak pilih
Adam mukris Shukri
bang oppo ape? yg terbaik pade tahun ni bang? buat top5 oppo terbaik bang. oppo only
Haziq Danish
Kali ni aku tak Silap Ni channel ML Studio 😂
EPPP SING
Kelemahan kapasitif atau pengesan cap jari adalah kurang selamat , bila korang tidur , orng lain masih boleh ceroboh hp korang kerana ianya dibuka dengan cap jari jadi mudh lah , orng angkat jari kita lalu letak kat fgprint sensor😆and unlock wkwkwk sbb aku prnh cuba haha aku buka hp dia lalu ambik gmbr dia tgh tido , keesokan harinya dia terkejut tgk muka sndiri hahaa😆😆😆jahatkan
Lo Mira
Dah setahun pakai s10 baru tahu ultrasonic HAHAHAHHAA
abdullah wafiq
Kalau tak boleh takpe
abdullah wafiq
Abang nk tanye ade tak fon yang tak gune kalau ade saye boleh
Sebab fon yang saye gune ni selalu lag
Imran Muhammad
Boleh X recommend screen protector matte
jay park
Samsung z flip jatuh harga
Azim Zulkefle
Nak tanya,boleh percaya ke beli realme 6 dekat shopee?🤔
MARLINA REMELY
Boleh tak next explain tentang kamera
Helmi
sorry pan ape tadi?