Huawei Nova 8i, Satu FENOMENA BARU dengan SPESIFIKASI MENGEJUTKAN

Huawei baru sahaja melancarkan telefon terbaru mereka iaitu Huawei Nova 8i yang datang dengan chipset dari Snapdragon 662. Kepada peminat Huawei semua adakah telefon ni berbaloi untuk dimiliki ?

Beli Huawei 8i disini
Lazada : https://invol.co/cl53rtw
Shopee : https://invol.co/cl53ru7


Penyampai video: https://www.instagram.com/azee_kassmy/
Editor video: https://www.instagram.com/azee_kassmy/

Setup Video:

Canon EOS 80D
https://invol.co/cl1ocqw​​​​
https://invol.co/cl1octp​​​​

Canon EOS RP
https://invol.co/cl2wujs​​​
https://invol.co/cl2wuk2​​​

Canon EOS 200D
https://invol.co/cl2wul3​​​
https://invol.co/cl2wull​​​

Sigma Art Lens18-24mm f/1.8
https://invol.co/cl1ocu0​​​​
https://invol.co/cl1ocuy​​​​

Sigma 24-70 f/2.8
https://invol.co/cl2wuly​​​

Andoer Studio Soft Box
https://invol.co/cl1ocvp​​​​
https://invol.co/cl1ocwi​​​​

Nanlite PavoTube II 6C
https://t.productlink.io/a141ikt​​​​
https://t.productlink.io/a141iks​​​

Saramonic UWMic 9
https://invol.co/cl1ocxw​​​​
https://invol.co/cl1od16​​​

Saramonic VMicLink5
https://invol.co/cl2wumr​​​
https://invol.co/cl2wun2​​​

Manfrotto 190
https://invol.co/cl2wuni​​​
https://invol.co/cl2wunt​​​

Manfrotto Fluid Head MVH500AH
https://invol.co/cl2wuo4​​​
https://invol.co/cl2wuoj​​​

Mari join Wiser Army
Website:
https://wiser.my/​​​​
Facebook:
https://www.facebook.com/wiser.my​​​​
Instagram:
https://www.instagram.com/wiser.my/​​​​
Twitter:
https://twitter.com/officialwisermy​

Channel lain
Inside Wiser:
https://www.youtube.com/channel/UCFgOi7x1DYXZUTurkigWkFg
Wiser Plus:
https://www.youtube.com/channel/UCIJxPtWIXxpSkRGG4nRd3cw

#huawei8i #malaysia
Komen
ZARITH AKMAR
Saya sebagai pengguna tegar Phone Huawei dengan ini sebulat suara memohon segeralah meninggal & terkubur ja terus...nak buat kerja pun payah sebab tak ada GMS , tiada langsung improvement pasal update app di huawei app galery...harga pun tidak masuk akal...sekian terbiah santapan saya.
MRidhuanali
Baik pakai Kirin 710..
Media Panas
1300 baik beli poco f3...jauh betul spec...
for retardded player
Azeeee siottt
Sayful Nuraqmal
Boleh buat 1 video nova 7i vs 8i ni? 😅
Abdul Wafi
Kenapa Melayu bangga pakai GMS kawan Israel tu. Dah la subscription app mahal. Sistem storage untuk GMs je dah 1gb kalau latest update. Pastu semua apps Google paksa nak Guna app dia. Privacy Leaker tul Google ni. Semua benda nak sapu. AI pun nak kena SOC Support AI gak. Tak mcam HMS Core. Multasking better. Less Resources Hogging. Less storage usage. Sudah lah Melayu. Google maps petakan Palestine tanah Israel sanggup korang nak bayar lagi. ketidakpedulian pekerja mereka dah paksa CEO agar tidak sokong keganasan Israel😏. Korang tak baca sejarah Google ke. Berapa puluh syarikat saman Google ke atas data leak berlaku terhadap syarikat mereka. Lagi satu Google terang terang sokong LGBTQ. Logo Warna Google tu ko nengok pun dah tahu
Ñášŕůľ 18
Kalau utk guru mmg susah la phone huawei ni kalau xdak gms
Mamat Rufi
Sejak huawei Gms xda terus x pandang
badX jim
ikhlas btl...abam suka..
cosmas saliman
Bagus lagi nova 7i...🤣🤣
cik ecah
Baru ingat nk beli, tpi tpi tpi hampa ye. Nsib ade review. Hahahahaha. Tqsm
Daniel Haiqal
Kalau camni baik beli nova 5t walaupon tu fon kluaran 2019..
Wan D Xebec
Kena potong dgn rn note 10 dr segi chipset 😅
Harun DIN
X ada google .. susah..arrrhh
YoE HaNNes
Sembang xnak huawei sebab xda gms. Nanti beli hp lain kat shopee import set xda gms boleh pulak install sendiri. Bila huawei pulak xda gms terus jadi alasan. Puikkk..
Tyler Code
bayangkan hantar phone dekat wiser just untuk kene kutuk
Izz Izzie
Just pakai petal search. Ada je google service. Akupun pelik gak kenapa ramai sangat yang tau sembang je tapi sendiri tak pakai dulu 🗿🗿
Amirul Hafizi
60ghz refresh rate waw
Heal Antidote
aku memang dah lama fikir. Kalau beli huawei memang x bebaloi. Haritu ada org cakap huawei bagus dari redmi k40 pro, aku cek la dari spec dan harga,, hmm bebaloi lagi aku ambik k40 pro sbb guna SD888 5nm, dengan spec chipset 2021 yang terlampau padu tu better ambik k40 pro. Maaf aku bukan peminat huawei. Huawei masih jauh ketinggalan. Hujung nama Mi masih lagi menang memegang world record flagship killer! Ambik vivo, dan oppo lagi la x bebaloi, mahal sebab iklan bukan main kecoh sana sini siap guna artis tapi spec ketinggalan zaman, mana tak nya mahal, artis tu diorang bukannya nak mintak bayar sikit. Bayar bnyak kot.... hahahaahaga
Alek's Graphic Studio
Terfikir nak tarik nova 8i. Sekali cek specifications, hampeh.. Nova 7i je lah masih okay bg sy.