Iphone 12 Pro Max vs Huawei P40 Pro+. Pemenang Yang Sudah Dijangka

Beberapa mingu yang lepas, kami ada membuat "blind test" di Twitter (https://twitter.com/officialwisermy) yang membandingkan hasil kamera dari dua model iaitu iPhone 12 Pro Max dan Huawei P40 Pro+. Bagi anda yang terlepas, boleh tonton video untuk lihat perbandingan antara dua kamera peranti flagship 2020 ini.

Beli iPhone 12 Pro Max dari;
Shopee:
https://invol.co/cl2cl3y
Lazada:
https://invol.co/cl2cl4b

Beli Huawei P40 Pro+ dari;
Shopee:
https://invol.co/cl2cl3d
Lazada:
https://invol.co/cl2cl4n


Setup Video
Camera:
https://invol.co/cl1ocqw
https://invol.co/cl1octp

Lens:
https://invol.co/cl1ocu0
https://invol.co/cl1ocuy

Lighting:
https://invol.co/cl1ocvp
https://invol.co/cl1ocwi

Microphone:
https://invol.co/cl1ocxw
https://invol.co/cl1od16

Mari join Wiser Army
Website:
https://wiser.my/
Facebook:
https://www.facebook.com/wiser.my
Instagram:
https://www.instagram.com/wiser.my/
Twitter:
https://www.twitter.com/officialwisermy

Penyampai video: https://www.instagram.com/azee_kassmy/
Editor video: https://www.instagram.com/azee_kassmy/


Channel lain
Inside Wiser:
https://www.youtube.com/channel/UCFgOi7x1DYXZUTurkigWkFg/videos
Wiser Plus:
https://www.youtube.com/channel/UCIJxPtWIXxpSkRGG4nRd3cw
Komen
Aliffmangsor
Iphone best camera, update n value second tu jew, satu2nya produk negara barat xjatuh sgt price..

Bagi kereta conti bmw, merc, audi 5tahun 200-300k harga hilang cam setan๐Ÿ˜‚

Tu xpelik org kaya mana pun akan amik recond n 2nd, lebih bijak, sbb dpt price murah n cc besar, cuma maintance, kalau baru harga mmg drop gila
PixelForzee
Iphone barang yahudi
bari bari
bari bari
Mate 40 Pro Plus VS IPhone 12 Pro Max baru tu Adil (Ai Off).

Mi 11 Ultra VS IPhone 12 Pro Max Baru tu adil (Ai Off).
Dinie humaidi
Nak bagitahu la sikit,, kalau nk buat perbandingan tu jangan sebut nama peranti tu..kalau disebut sah2 ramai vote utk iphone,, satu lagi cari phone yg sama level sikit... Jangan memalukan geng android boleh tak
shimie ip
bukan sebab phone. maybe tukang ambik pic yang kiokk ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚
Vins Nins
Bro cuba iPhone lawan ngan sony 1mark 2
Captain HR35
Android fans panas bontot
Sri Handayani
Nak comparison poco x3 nfc dgn vivo s1 pulak
Muhammad Fared
Lawan dgn huawei mate 40 pro
Something Special
Korg kena selang seli kan peranti tu,biar orang tak stay kat satu peranti je
Hnxfi 07
Bang,ip 12 pro max vd sony xperia 1ii la,baru mantap
Abdul Rasyid
12 pro max Compare dngn pixel 4 XL baru betul๐Ÿ˜‚
Riduan Rohiman
Bang Huawei mate 40 pro bang no 1 satu skang
Pemuda Baik
bile baca komen ramai plak tanya kenapa compare dengan mate...
sedara2 sekalian...bile bercakap pasal huawei,kena tahu apa itu model P dan model Mate...
model P huawei buat memang untuk Camera dan model Mate huawei fokus kepada Performance...
harap dapat menjawab kepada soalan kenapa compare dengan P40 pro +...
contoh mudah,P30 pro dan Mate 30 pro..walaupun p30 pro keluar awal dr mate 30 pro,dari segi kamera p30 pro better dari mate 30 pro...
Pemuda Baik
sebagai org yg menggunakan iphone 12 pro max dan juga p40 pro +(mate takde stok),bile hp dalam poket,nak amik pic,tak tahu kenapa aku akan amik pic guna apple lg dr huawei...bkn bermaksud huawei tak cantik,cuma...tak tahu,mata ni lebih rasa iphone lg ok...
Ns gg
Apa2 pon aku stuju dgn hg, aku pon sma pndpt hgn hg. Xsemua gmbar dri ip lawa, dan xdala trok sngt p40 pro tu. Kaki amik gmbar yg vote ataupon tiktokers yg bnyak vote? Klau ikutkn aku rsa mcm 50 50 ja dua2 fon tu. Tpi stuju la klau jenis update stories insta 24/7 mmg hgpa prefer ip la kot, aku setahun sekali pon belum tntu update. Yg aku tau ada fon yg xlag dan puas hti klau aku gunax yg pnting hrga xyahudi sngt. Ini hrga fon sma mcm moto aku den xsanggup la nk labur trok2 sngt. Apa2 pon stay safe gais COVID19 ni, jgn alasan nk rentas sbb sngaja reka dan bkn sbb keperluan
Achik Rashid
Sy maw tgk vivo vs iphone dan samsung.. tpi biar lah yg sama padan.. iphone menang cam mna pn x heran.. sbb dia phone mahal.. harap vivo dan samsung paling mahal vs iphone..
Nabilah Rahimi Abdul Rahim
Next time letak gambar peranti a vs peranti b..xde la geng voter bias sebabkan nama phone je..
Bro Joe Hafizul
Buat lagi video macam ni. S21 vs pro max