Bateri iPhone 13 Lagi Besar? Honor Bakal Kena Sekat? Dron UTHM Boleh Angkat Beban 200KG.

Rangkuman berita menarik menerusi segmen Buletin Gajet yang disampaikan secara santai. Ikuti laman sesawang wiser.my untuk berita penuh atau ingin mengikuti perkembangan dunia gajet secara pantas.

Penyampai video:
https://www.instagram.com/azee_kassmy/

Penyunting:
https://www.instagram.com/iman.syamil/

Artikel berkaitan:

Berita 1 0:12 : https://wiser.my/amerika-syarikat-mungkin-akan-lakukan-sekatan-terhadap-honor-juga

Berita 2 1:22 : https://wiser.my/vivo-x70-series-dilancarkan-dikuasakan-oleh-mediatek-dimensity-1200

Berita 3 2:53 : https://wiser.my/ini-senarai-kapasiti-bateri-yang-dimuatkan-dalam-siri-iphone-13

Berita 4 4:24 : https://wiser.my/microsoft-surface-duo-2-dilancarkan-skrin-lebih-besar-90hz-dan-snapdragon-888
https://wiser.my/microsoft-surface-pro-8-diperkenal-120hz-dan-sokongan-thunderbolt-4

Berita 5 6:06 : https://wiser.my/uthm-bina-dron-terbesar-pertama-di-malaysia



Setup Video:

Canon EOS 80D
https://invol.co/cl1ocqw​​​​
https://invol.co/cl1octp​​​​

Canon EOS RP
https://invol.co/cl2wujs​​​
https://invol.co/cl2wuk2​​​

Canon EOS 200D
https://invol.co/cl2wul3​​​
https://invol.co/cl2wull​​​

Sigma Art Lens18-24mm f/1.8
https://invol.co/cl1ocu0​​​​
https://invol.co/cl1ocuy​​​​

Sigma 24-70 f/2.8
https://invol.co/cl2wuly​​​

Andoer Studio Soft Box
https://invol.co/cl1ocvp​​​​
https://invol.co/cl1ocwi​​​​

Nanlite PavoTube II 6C
https://t.productlink.io/a141ikt​​​​
https://t.productlink.io/a141iks​​​

Saramonic UWMic 9
https://invol.co/cl1ocxw​​​​
https://invol.co/cl1od16​​​

Saramonic VMicLink5
https://invol.co/cl2wumr​​​
https://invol.co/cl2wun2​​​

Manfrotto 190
https://invol.co/cl2wuni​​​
https://invol.co/cl2wunt​​​

Manfrotto Fluid Head MVH500AH
https://invol.co/cl2wuo4​​​
https://invol.co/cl2wuoj​​​

Mari join Wiser Army
Website:
https://wiser.my/​​​​
Facebook:
https://www.facebook.com/wiser.my​​​​
Instagram:
https://www.instagram.com/wiser.my/​​​​
Twitter:
https://twitter.com/officialwisermy​

Channel lain
Inside Wiser:
https://www.youtube.com/channel/UCFgOi7x1DYXZUTurkigWkFg
Wiser Plus:
https://www.youtube.com/channel/UCIJxPtWIXxpSkRGG4nRd3cw


#buletingajet
Komen
Azree Azree
Nk bangman
꧁ {•_•} ꧂
Bila Amerika nak sekat xiaomi?
Luqmanul Hakim Abdullah
Aku je ke rasa bentuk muka imran mcm tanjiro demon slayer?😄
Muhamad Safwan
Adakah diorang sengaja turunkan kapasiti battery kat ip12 supaya diorang boleh kata ip13 ni gempak battery lagi besar dari 12?😂
Fyxx.
tak cukup tidur ke mata
FRZKING
4:18 ni mmg kurang ajar
ahmad syafiq
Ipad mini Malaysia memang tak tahu lagi ke bila keluar dekat Malaysia?
Muhammad Hayqal
Mrwhothebosses dh try dh iphone 13 pro max punya bateri boleh tahan 9 jam screen on time.... That means lebih lama berbanding phone entry level android yg 5000mah yg mampu bertahan 7-8 jam screen on time
Poad Senin
X50 dulu mid range premium. Sekarang x70 dah jadi flagship ke?
Hi
Ingtkn x70 collab dgn proton😂
Walk Baby
Wiser da tgl sorg je ke
nurul16949 nurul
Hadir
Teruskan upload♥️
REY Kizama
😂😂😂😂.. btry sma cma optimze software.. huhu. Klu ko lejan,cnfrm screen on time out.
Android Only
Even US rasa terancam dgn honor.. belom lagi the entire Android
Dəvëłpřø07
Kedengaran fon nih (iphone 13 pro max) boleh thn dekat 10 jam non-stop on full brightness
Are Dy
Xlama lagi kereta terbang pulak
Firhan Rizani
Bangman dak" uthm
netizen_marhaen
honor aku tak kisah sgt..product dia kurang mendapat sambutan
Mbappe
Selama ini aku guna iphone menyesal lah asik harap kan powerbank camera selfie buruk design sama je 😑 aku Terus tukar android harga murah lagi tahan lama dari iphone
Hafiz Ishak
Qna mingguan yang afiq selalu buat tu tak buat dah ke??aku ada benda nak tanya afiq pasal huawei dan hms ni..aduii mana menghilang afiq ni...aku nak afiq juga jawab pertanyaan aku ni...