Gaming Phone Redmi Mampu Milik?

Rangkuman cerita menarik menerusi segmen Buletin Gajet yang disampaikan secara santai. Ikuti laman sesawang wiser.my untuk berita penuh atau ingin mengikuti perkembangan dunia gajet secara pantas.


Artikel berkaitan:

Berita 1 0:16​​​​ :
https://wiser.my/redmi-k40-game-edition-tampil-dengan-keyboard-razer

Berita 2 1:28​​​​ :
https://wiser.my/samsung-melancarkan-komputer-riba-galaxy-book-pro-dan-galaxy-book-pro-360

Berita 3 2:35​ :
https://wiser.my/oppo-a74-dilancarkan-eksklusif-di-shopee-pada-harga-rm1099

Berita 4 3:40​​​​ :
https://wiser.my/masih-ramai-pengguna-komputer-di-malaysia-menggunakan-windows-7-vista-dan-xp

Berita 5 4:58​​​​ :
https://wiser.my/honda-sasar-jual-kereta-elektrik-sahaja-bermula-2040

Berita 6 6:00​​​​ :
https://wiser.my/facebook-mula-meminta-kebenaran-bagi-mengakses-privasi-pengguna-iphone

Lagi berita menarik, boleh lawati https://wiser.my/​​​​​

Setup Video
Camera:
https://invol.co/cl1ocqw​​​​​
https://invol.co/cl1octp​​​​​

Lens:
https://invol.co/cl1ocu0​​​​​
https://invol.co/cl1ocuy​​​​​

Lighting:
https://invol.co/cl1ocvp​​​​​
https://invol.co/cl1ocwi​​​​​

Microphone:
https://invol.co/cl1ocxw​​​​​
https://invol.co/cl1od16​​​​​

Mari join Wiser Army
Website:
https://wiser.my/​​​​​
Facebook:
https://www.facebook.com/wiser.my​​​​​
Instagram:
https://www.instagram.com/wiser.my/​​​​​
Twitter:
https://www.twitter.com/officialwiser...​

Penyampai video:
https://www.instagram.com/aimansalim_/

Editor video:
https://www.instagram.com/iman.syamil/

Channel lain
Inside Wiser:
https://www.youtube.com/channel/UCFgOi7x1DYXZUTurkigWkFg
Wiser Plus:
https://www.youtube.com/channel/UCIJxPtWIXxpSkRGG4nRd3cw

#BuletinGajet​​​​​ #wiser
Komen
Muhammad Al-Hasyir
Lol iphone x secure
Faisal Firesoul
windows 10 mmg bagus tapi tiap2 minggu update. menyampah pulak rasa. performance komputer pula drop dlm tempoh updating tu. setiap minggu kena hadap benda yang sama. disable windows update kang baru tau.
danialrozi_03
Rindu muaz malek
WanDoo SKi
den pakai win 7 sebab senang buat kerja2 maintenance network...nk pergi ke tab ni senang..tab tu senang...
Muhamad Amir
1.32 ingat kan zul yahya tadi hahahaha terbaik laa ad org baru 👍
Mister Sualak
Ini dah kenapa ye semua nak review fon yg takde depan mata? Baik lukis bagi paham je
Kishi LukaTo
Windown 10 bnyak problem bug
CubeMalay
Windows 8 dan 8.1 : 😶
Rynaleyy Khuzzaewah
Comel rambut abg man
Akim Razali
Realme we are family 😂 sponsor la aku shiak #izamigadjet
Mohd Aqili
Lme. Betul 2040
Affan Rusyaidi
Genjeahhhh
AhmadZaki Vision
4:49 - sebilangan pemilik komputer peribadi atau laptop tidak dapat menukar sistem pengoperasian yang baharu dan masih menggunakan sistem pengoperasi yang lama lantaran kekangan kewangan (untuk membeli sistem yang asli serta dalam masa yang sama tidak tahu nak pasang sendiri sistem salinan yang tidak sah).

Ada juga yang komputer peribadi atau laptop mereka tidak mempunyai spesifikasi yang mampu menggunakan sistem pengoperasian yang lebih tinggi (baharu). Mereka ada sikit duit, boleh je hantar kedai untuk pasangkan sistem yang tidak asli salinannya tapi spesifikasi komputer jadi penghalang. Nak meningkat upaya spesifikasi komputer yang sedia ada atau membeli unit komputer yang baharu, duit pula tak cukup.

Yang lainnya mereka sudah membelanjakan sejumlah wang yang banyak untuk membeli telefon pintar dan dalam masa yang sama menganggap kurang atau tiada keperluan untuk menukar sistem komputer yang baharu. Selagi boleh pakai komputer tu, selagi itulah dihenyaknya komputer itu. Bagi yang ada pengetahuan, mereka akan memastikan anti virus sentiasa dikemaskini ataupun hanya meng update file security Windows sahaja melalui sumber terbuka atau rahsia ( yang dikeluarkan oleh pihak yang bukan dari syarikat Miscrosoft ), untuk perisian Windows yang telah ditamatkan sokongan secara rasmi oleh pihak Microsoft Corp sendiri.
°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°•°

Untuk PC, saya masih gunakan Windows 7 dengan memastikan telah update dengan file sistem yang paling terakhir dikeluarkan Microsoft serta memastikan anti virus dikemaskini selalu. Jarang sangat gunakan PC.

Saya ada beli laptop semasa awal pendemik jenama HP yang mempunyai pakej Windows 10 dan Microsoft Office yang asli. Ini videonya ------> https://youtu.be/Ql87ipdx75M
AhmadZaki Vision
Ini minggu berita terbaik
Zonan Edrandy
X mmpu oi nk upgrade ke windows 10..🙄
Pro Gamerx1
Anjeng lepas baru je beli phone baru,nyesal oiii
ScyroNight
Aku tahu sebab apa banyak orang guna window 7 sebabnya diorang takde duit nak beli internet. Yalah window 10 banyak update setiap Hari nak kena update. Habislah internet kitorang bukannya kaya nak beli internet unlimited semua tu ok tu je sebab diorang Tak update ke window 10
abe Mang david
Hari jumaat.. Penghulu segala hari.. 😁😁😁
Afif Haikal
1:32 Mantappppp 😍
Mohamed Rizaini
7:00 tu dh kenape cok