Unboxing & Review, OPPO Reno5 Pro

OPPO Reno5 Pro dipasarkan dengan harga jualan RM2,599. Ia bukanlah satu tanda harga yang mengejutkan untuk sebuah peranti berjenama OPPO. Takpayah buat-buat terkejut.

OPPO semakin galak, tidak sampai setahun 3 siri Reno dilancarkan semenjak Reno OG sirip jerung. Cepat betul siri Reno ni beranak-pinak, pejam celik pejam celik dah Reno5 dah.

Dulu Reno sirip jerung memberi bayangan peranti masa depan, tapi lain pulak ceritanya sekarang.

Sebagai seorang bekas peminat setia siri Reno OG, saya rasa terpanggil untuk memberikan pandangan saya tentang Reno5 terbaru ni setelah sekian lama saya terasa hati dengan OPPO

Beli OPPO Reno 5 di:
Lazada:
https://invol.co/cl2mf85
Shopee:
https://invol.co/cl2mf7h

Mari join Wiser Army
Website:
https://wiser.my/
Facebook:
https://www.facebook.com/wiser.my
Instagram:
https://www.instagram.com/wiser.my/
Twitter:
https://www.twitter.com/officialwisermy

Penyampai & Editor video:
https://www.instagram.com/@haikelareff
https://www.twitter.com/@haikel_areff

Channel lain
Inside Wiser:
https://www.youtube.com/channel/UCFgOi7x1DYXZUTurkigWkFg/videos
Wiser Plus:
https://www.youtube.com/channel/UCIJxPtWIXxpSkRGG4nRd3cw


Setup Video
Camera:
https://invol.co/cl1ocqw
https://invol.co/cl1octp
Lens:
https://invol.co/cl1ocu0
https://invol.co/cl1ocuy
Lighting:
https://invol.co/cl1ocvp
https://invol.co/cl1ocwi
Microphone:
https://invol.co/cl1ocxw
https://invol.co/cl1od16

#OPPOReno5Pro #Reno5series
Komen
Wiser My
Beli OPPO Reno 5 di:
Lazada:
https://invol.co/cl2mf85
Shopee:
https://invol.co/cl2mf7h
aliz4ini Aaaa
muaz buat sndri dah tak join team Woser dah ke?
Asrin & Syahmi
Semalam dh pergi tgok OPPO Reno 5 Pro ni, entahlah pegang Galactic Silver tu rasa cm lawa tpi tak berkenan. Pegang hitam ni pergh rasa nampak mcm Piano set yg mahal hitam dia, ...... One day kot insyaallah, good review by Wiser as always ✨
Aiman Zulkifli
Assalamualikum gais nk tumpang tanya apa pendapat korng, saya tengah keliru nak beli oppo reno 5 pro or iphone xs max lebih berbaloi tolong!!!
Joe 919
Oppo F series dah takde ye
Zul khairi Zamri
Color os vs realme u.i mana lagi best dan ringan?
Hafiz Sakri
TK ARIE
Bang.. phone apa lg yg ad fungsi colour ai selain brand oppo ..
allon76sec
Bayangkan reno2 jatuh atas muka sbb terlelap layan yt.. kena bucu plak kan πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ . Bermula dr oppo f1 mmg tahan lasak (ada sampai skrg). Skrg satu family guna oppo. 😁😁😁
Nazhrul Izwan
Oppo Reno 5 pro plus masih Belum ada yg nk review πŸ˜…
Daniel Fitri
Azwa everywhere in this video πŸ‘
MrGamerz
Aku pakai phone ni skg . Alhamdulillah terbaik. Skg tunggu pro plus lak Kuar trade in je. Oppo jenama yg paling tahan lama di pakai. So far aku pakai serius phone ni MMG terbaik lah bkn SBB aku pakai phone ni aku nak puji lebih2 secara ikhlas dari hati MMG terbaik. RENO PRO PLUS I'm waiting for u. Aku Amik SBB design. Ringan nak mampus. Terasa PREMIUM. Screen dia puas hati. Curved dia x melampau sgt. For me berbaloi la. Dia bkn bagi korg barang yg dlm box tu je ye nak kasi tau sikit. Banyak lagi gifts korg dpt. Case original oppo dia Kasi 2x. Wireless Bluetooth original oppo enco W11 harga rm199 MCM tu, bag pack oppo original, Powerbank oppo, original screen protector jenis lembut tu depan belakang aku pun xtau apa nama MCM Nano la haha.. apa pun aku puas hati SGT2. Skg tggu oppo Reno 5 pro plus pulak πŸ’―β€οΈ
Ibnu Hussin
Penyampaian sembang santai mcm ni bg aku lbih praktikal n lbih sng utk phm..dia jilat sambil dia ludah...🀣🀣🀣🀣
Izzul Hizzam
nice a boss ambik gambar
Muhd Hisyamuddin Idris
Review smartphone oleh abang haikal ne sentiasa mantap sampoi dan informative. Always have his own style yang memang distinguished dgn org lain.
Khalif Haizam
It's evolving just backwards
ι˜Ώε…Ήε…°ζ—Azlan
Aku suka betul haiqal review, honest review and kalau certain part tu teruk, terus cakap jujur je teruk and annoy. Best bro haiqal. Thorbaek
Ash Wolf
Oppo: Going backward?
Oneplus: As a family, we follow.
Faiq Ikram
Tak bincang ke masa meeting? Hahaha
Shafiq Iman
haikal dgn azwa ada pape ke? tanya jer