5 Sebab Kenapa Ciri-Ciri Apple Lambat Sampai Berbanding Android

Android sememangnya lebih laju dalam mengenalkan pelbagai ciri baharu yang menarik. Kemudian Apple akan datang mengenalkan ciri yang sama pada 3-4 tahun kemudian. Kenapa selalu jadi seperti itu? Jom tonton video ini!

Setup Video:

Canon EOS 80D
https://invol.co/cl1ocqw​​​​
https://invol.co/cl1octp​​​​

Canon EOS RP
https://invol.co/cl2wujs​​​
https://invol.co/cl2wuk2​​​

Canon EOS 200D
https://invol.co/cl2wul3​​​
https://invol.co/cl2wull​​​

Sigma Art Lens18-24mm f/1.8
https://invol.co/cl1ocu0​​​​
https://invol.co/cl1ocuy​​​​

Sigma 24-70 f/2.8
https://invol.co/cl2wuly​​​

Andoer Studio Soft Box
https://invol.co/cl1ocvp​​​​
https://invol.co/cl1ocwi​​​​

Nanlite PavoTube II 6C
https://t.productlink.io/a141ikt​​​​
https://t.productlink.io/a141iks​​​

Saramonic UWMic 9
https://invol.co/cl1ocxw​​​​
https://invol.co/cl1od16​​​

Saramonic VMicLink5
https://invol.co/cl2wumr​​​
https://invol.co/cl2wun2​​​

Manfrotto 190
https://invol.co/cl2wuni​​​
https://invol.co/cl2wunt​​​

Manfrotto Fluid Head MVH500AH
https://invol.co/cl2wuo4​​​
https://invol.co/cl2wuoj​​​

Mari join Wiser Army
Website:
https://wiser.my/​​​​
Facebook:
https://www.facebook.com/wiser.my​​​​
Instagram:
https://www.instagram.com/wiser.my/​​​​
Twitter:
https://twitter.com/officialwisermy​

Channel lain
Inside Wiser:
https://www.youtube.com/channel/UCFgOi7x1DYXZUTurkigWkFg
Wiser Plus:
https://www.youtube.com/channel/UCIJxPtWIXxpSkRGG4nRd3cw
Komen
Iqbal Geo
Kenapa Apple mahal sangat
The Comments Squads
Lepas Steve job meninggal Apple semua lambat..dulu apple dulu
mizan mijan
Yes 100% correct 👍😁
Rey Morales
Syukur kedua2 device ios&android tgh guna hasil kerja usaha sendri... 😅😅
Android buat sosmed
Ios buat gaming je
Eggsy XG
Apple ni kelebihan dia cuma update vid or pic dkt socmed cantik je tak pecah² . Kalau ikut spec android lagi power aku rasa wkwk
Danial Hannan
haha "Fast and Furious" xD
Saint Ninja
Tiruu luu. X reti bersyukur ip🤷
mohd yusof Ibrahim
Aku slalu prasan nape ntah klu pmpuan mlayu pakai ifon 12 3 mata aduhhh... Die punya poyo.. nak tunjukkan ifon 3 mata die macam ape je.. mau pulak tgh makan kat restoran yg ramai org.. asik pegang je kat tgn sambil tayang ipon 3 mate die tu menghala ke org lain.. adoii plisslahh.. org pkai nset yg bole 100x zoom bulan pon x kecohh. fon ni smua bukan lagi lambang kekayaan.. budak abis skola baru keje pon bole apply contract laa..
hilman azam
semua golongan kayangan....
Hakim Hairul
Siapa Minat Fast and Furious, Mesti guna Android.😂😂😂
Ridhwan Iqmal
Kakak aku masih pakai Samsung Galaxy S8 😅
Born2BeSmart
Dh seronok dengan jailbroken iphone 12 pro aku. Bateri sehari pun tahan kalau balik kerja. Apps pun kerap update.
Mcm mana entah korang pakai dua telefon dengan 2 sim setiap satu. 4 nombor tu buat apa banyak2 ?🤔
Kehulu ke hilir dengan bawa beg.
Azlan Reeza
I Love my iPhone. Lol tetiba
Norman 95
lambat? sbb its all about money.. isheep mmg akan beli apa je apple kluarkn
Mohamad Shazwan
Iphone ni mcm toyoya pkai teknologi lama selagi masih relevan
Pak Lang
Masing2 copycat.. dari segi boleh buang bateri last2 copy apple pakai cucuk nk letak sim.. dari segi design camera.. apple buat petak hbis ikut sampai ke pixel pun ikut.. apple buang adapter charger hbis flagship nk ikut… so kalu listkan apply copy android ni sama je android copy apple.. bro, cipraan manusia… mana sempurna… lgpun ni bisnes op kos copy mengcopy ni mmg tetap wujud.. perdebatan ni dah lama.. skarang org dah x kesah dh pun.. kita berdebat satu apa pun x dpt… yg kaya geng2 owner buat OS & smartphone jugak…. Sy pengguna iOS & Android OS(pure: Pixel geng) menyeru…jadi2 la buat perbandingan mcm ni.. jd x matang.. balik2 kes Android vs ios.. mcm budak2 wichet x kenai dunia bisnes…
Fared Kamis
takpi tu lah pasal bukan apple tak nak buat semua tu.. mcm abg ckp kasih matang dulu baru dia buat.. sy masih setia lagi dgn apple..
Awg Mohd Zulhilmi
Roy keramat
sharul poyot
x salah 2,bukan semua golongan 😂 ,bila dah tgk sndr baru tau untuk golongan yg cm mana,ade golongan yg sngup byr bln2 lps 2 kata org pakai android miskin ,2 golongan biar pape asal bergaya....kata kamera lawa ,lbh krg je ,download pixel camera abis ,cuma video la korg kata hebat sngat 2,video bkn pakai sngat pun ,2 ckp be a smart buyer ,hp skrg pun blh je than 3 thn ,pakai hp 900 slama 3 thn berbanding hp hrga 4k +++ charger asing blh pakai max 7 thn mana lg ok ,pikiaq la sndr ,....
Jo ey
"nak berperang buat ape?"