5 Benda Tak Patut Ada Dekat Telefon 2021

Setiap bulan smartphone baru akan keluar. Tapi masih lagi mempunyai spesifikasi dan benda yang sama. Mari kita rungkai apa benda yang tak sepatutnya ada pada smartphone tahun 2021 ini !

Penyampai video: https://www.instagram.com/aimansalim_/
Editor video: https://www.instagram.com/iman.syamil/

Setup Video:

Canon EOS 80D
https://invol.co/cl1ocqw​
https://invol.co/cl1octp​

Canon EOS RP
https://invol.co/cl2wujs
https://invol.co/cl2wuk2

Canon EOS 200D
https://invol.co/cl2wul3
https://invol.co/cl2wull

Sigma Art Lens18-24mm f/1.8
https://invol.co/cl1ocu0​
https://invol.co/cl1ocuy​

Sigma 24-70 f/2.8
https://invol.co/cl2wuly

Andoer Studio Soft Box
https://invol.co/cl1ocvp​
https://invol.co/cl1ocwi​

Nanlite PavoTube II 6C
https://t.productlink.io/a141ikt​
https://t.productlink.io/a141iks

Saramonic UWMic 9
https://invol.co/cl1ocxw​
https://invol.co/cl1od16

Saramonic VMicLink5
https://invol.co/cl2wumr
https://invol.co/cl2wun2

Manfrotto 190
https://invol.co/cl2wuni
https://invol.co/cl2wunt

Manfrotto Fluid Head MVH500AH
https://invol.co/cl2wuo4
https://invol.co/cl2wuoj

Mari join Wiser Army
Website:
https://wiser.my/​
Facebook:
https://www.facebook.com/wiser.my​
Instagram:
https://www.instagram.com/wiser.my/​
Twitter:
https://www.twitter.com/officialwisermy​

Channel lain
Inside Wiser:
https://www.youtube.com/channel/UCFgOi7x1DYXZUTurkigWkFg
Wiser Plus:
https://www.youtube.com/channel/UCIJxPtWIXxpSkRGG4nRd3cw

#Smartphone #gadget #inovation
Komen
Rozyana Lop
Aku guna redmi
Al-Imam
Kalau dorang buang charger, saya cari abang 😂
HAKIMI26
Kenapa fon redmi cepat rosak banding realme🤣🤣🤣🤣
Noor Awan Ieman Bin Norzeli
6:27 highlight sangat 1821 mAh kat iphone tu
M. Shafiq
Hahahaha....no 6 tu mcm perli jew...
M. Shafiq
1:08... cucuk malam²..mmmm
Erin
Zaman dh lain lagi² pkp nie saya as pelajar yang budget hanya mampu beli ayam 2 ringgit lebih mencari spek ram dan storage... lagi² skang belajar pon kene banyak multi tasking en gambar lah file lah haish 64 gb bagi saya tk cukup mat nak campur daily use campur pulak peminat game haish
Fareez MU
Tidak perlu ada fingerprint di bahagian belakang smartphone..at least untuk tahun 2021, entry level patut guna side fingerprint
amirul zubir
Abg man lupa mention iphone ka ? Still guna 60hz dan bateri bwh 4000..double standard nie 😂
kin joe
Btul.... Betul... No 6 pala bana...
one for all all for one
Padu explanation nya bos
AWANG IRFAN ZIKRI BIN AWANG SARBINI Moe
Hp aku masuk konten🤣 #redmi8
Khair Anwar
Point no.1 dan no.2 haha rasanya nak habiskan stock part micro usb dan screen haha
LIT Media By Matt
Ayy REDMIGANG 🤟🏻🤣
Azrul Zwar
Realme belike:ko buat ah phone sendirii
•IM MERCYYY •
Terima kasih bangman🐦
Qamarie Safwan
1 ketika dulu xiaomi mmg di pandang enteng. sekarang, they served multiple choice that suit your taste.
Andy Hosea
Utk macro, kalau flagship still relevant sbb sllu letak macro megapixel tinggi2, kalau entry level bawah 500 tu boleh la buang, tak guna
ahmad nabil
sy pengguna iphone 12 , sy taktahu apa itu 90hx refresh rate. kenapa saya bangang untuk membeli iphone ya ? harga dahla made in tel aviv
Fa Az
Terasa aku yg pakai mi10..micro lens..sampah