Q&A: Fon Flagship Murah Di Shopee? Google Pixel 6 Pencabar iPhone?

InMenjawab segala pertanyaan dan kemusykilan anda tentang smartphone.

Penyampai dan penyunting video: https://www.instagram.com/mohd.afi_q/
e-mel wiser: [email protected]

Setup Video:

Canon EOS 80D
https://invol.co/cl1ocqw​​​​
https://invol.co/cl1octp​​​​

Canon EOS RP
https://invol.co/cl2wujs​​​
https://invol.co/cl2wuk2​​​

Canon EOS 200D
https://invol.co/cl2wul3​​​
https://invol.co/cl2wull​​​

Sigma Art Lens18-24mm f/1.8
https://invol.co/cl1ocu0​​​​
https://invol.co/cl1ocuy​​​​

Sigma 24-70 f/2.8
https://invol.co/cl2wuly​​​

Andoer Studio Soft Box
https://invol.co/cl1ocvp​​​​
https://invol.co/cl1ocwi​​​​

Nanlite PavoTube II 6C
https://t.productlink.io/a141ikt​​​​
https://t.productlink.io/a141iks​​​

Saramonic UWMic 9
https://invol.co/cl1ocxw​​​​
https://invol.co/cl1od16​​​

Saramonic VMicLink5
https://invol.co/cl2wumr​​​
https://invol.co/cl2wun2​​​

Manfrotto 190
https://invol.co/cl2wuni​​​
https://invol.co/cl2wunt​​​

Manfrotto Fluid Head MVH500AH
https://invol.co/cl2wuo4​​​
https://invol.co/cl2wuoj​​​

Mari join Wiser Army
Website:
https://wiser.my/​​​​
Facebook:
https://www.facebook.com/wiser.my​​​​
Instagram:
https://www.instagram.com/wiser.my/​​​​
Twitter:
https://twitter.com/officialwisermy​

Inside Wiser:
https://www.youtube.com/channel/UCFgOi7x1DYXZUTurkigWkFg
Wiser Plus:
https://www.youtube.com/channel/UCIJxPtWIXxpSkRGG4nRd3cw
Komen
Man Haha
ada link shoppe untuk beli pixel 4xl yang boleh dipercaya. tq
Hisham Salleh
Cayalah Wiser.. Pengisian yg berkualiti dan berilmiah...
RELAXATION ANIMETION
Asalamualaikum bang saya nk tanya betolke 1+ 7T pro Mc 5g x boleh guna 5g di malaysia
Hafis Mohammad
Redmi note 10 pro dpat update android 12?
Hisyam Mahmud
Betul. Once pixel boleh buat third party apps lebih efficient sumpah jadi phone paling best
Amsyar
Wiser nak tanya kalau nk beli phone pixel ni dekat mana
Azizul A
Saya ada soalan nak tanya, kenapa Samsung S21 series di China pakai chipset SD 888 tetapi global pakai Exynos 2100 ? Dan tiba2 Vivo X60 di China pakai Exynos 1080 manakala market global pakai SD 870 ? Adakah China akan sentiasa dapat chipset terbaik berbanding pasaran global ? Kenapa Samsung tak sumbat je Exynos 1080 di siri Galaxy A72/A52 kalau betul Exynos 1080 tu setanding SD 870. Kenapa nak sumbat juga SD 720G ? Musykil betul dengan taktik Samsung dan smartphone brands dari China ni.
Akram AB
Nak tanya kalau kerat tukar sim 1 ke sim 2 ade masalah tak dekat fone ??
Saif Ibn Mohd
Dah kluar ke pixel 6
Ejaz Fakhri Syahmie
Salam wiser nk tnya earbuds mna yg paling perfect dan padu bateri tahan lama bwh rm400? Yg penting skali ad byk function utk tap contoh mcm volume up and down.... Saya keliru sbb byk yg menarik yg ad kt shopee, tlg ya wiser🙏🏻☺️
#q&awiser
#tanyawiser
#thankyouwiser
Akmal Fikri Kamarudin
Soalan🙋, lepas update android 11, phone jd lagging, screen detect tak detect, kenapa ek?
Amirul Asrof
Google patutnya dah official kt Malaysia. Ramai fanboy termasuk aku hahaha
Eizlan Danish
Pixel 6 agak2 bila keluar?
MUHAMAD HAZIQ BIN MOHD JELANI
Assalamualaikum bro afiq , nk tanya kat Malaysia ni kt mana ye nk beli fon pixel , sebb tk bnyk kedai yg jual pixel
Khairul Idlan
Alah pixel 6 belakang dia macam tak berapa cantik je, ke aku je seorang yang rasa macam ni
Hashir fairus
Ape kelebihan redmi 9a ye🤔
Akmal Pj
Assalamualaikum dan selamat sejahtera warga wiser.. Nak tanya saya ada terbaca ada telefon CN set yang boleh flash ke FULL global rom.. Betul ke? Jika ada telefon jenis apa? Dan kalau full ke global rom Dr CN set masih auto update or manual update?
the blitz
Harap boleh review n bagi pendapat x ttng smartphone dari Nokia...lagi2 Nokia 8.3...mcm gempak je😃 mengenai androidone adakah berbaloi..dan camera
Mismah Surip
Salam bro, saya sekarang still guna nexus 6p dah 5 tahun and surprisingly camera masih mantap padu terbaik 🤣 cumanya sekarang dah start overheat.. plan memang nak upgrade ke google pixel. Bagi pendapat bro, patut tunggu pixel 6 atau beli je pixle 4xl?