Redmi Note 10 5G - Jangan Beli Hanya Sebab 5G...

Jadi Peranti 5G dah semakin banyak di pasaran Malaysia. Tapi kebanyakan peranti - peranti yang menyokong 5G adalah peranti kelas Flagship. Tapi tahun ni Xiaomi memperkenalkan peranti terbaru mereka iaitu Redmi Note 10 5G. Jadi adakah peranti ini berbaloi untuk korang miliki ? Tengok video ni kalau nak tahu lebih lanjut

Beli Redmi Note 10 5G di:
Lazada (https://invol.co/cl43f2r)

Penyampai video: https://www.instagram.com/azee_kassmy/
Editor video: https://www.instagram.com/azee_kassmy/

Setup Video:

Canon EOS 80D
https://invol.co/cl1ocqw​​​​
https://invol.co/cl1octp​​​​

Canon EOS RP
https://invol.co/cl2wujs​​​
https://invol.co/cl2wuk2​​​

Canon EOS 200D
https://invol.co/cl2wul3​​​
https://invol.co/cl2wull​​​

Sigma Art Lens18-24mm f/1.8
https://invol.co/cl1ocu0​​​​
https://invol.co/cl1ocuy​​​​

Sigma 24-70 f/2.8
https://invol.co/cl2wuly​​​

Andoer Studio Soft Box
https://invol.co/cl1ocvp​​​​
https://invol.co/cl1ocwi​​​​

Nanlite PavoTube II 6C
https://t.productlink.io/a141ikt​​​​
https://t.productlink.io/a141iks​​​

Saramonic UWMic 9
https://invol.co/cl1ocxw​​​​
https://invol.co/cl1od16​​​

Saramonic VMicLink5
https://invol.co/cl2wumr​​​
https://invol.co/cl2wun2​​​

Manfrotto 190
https://invol.co/cl2wuni​​​
https://invol.co/cl2wunt​​​

Manfrotto Fluid Head MVH500AH
https://invol.co/cl2wuo4​​​
https://invol.co/cl2wuoj​​​

Mari join Wiser Army
Website:
https://wiser.my/​​​​
Facebook:
https://www.facebook.com/wiser.my​​​​
Instagram:
https://www.instagram.com/wiser.my/​​​​
Twitter:
https://twitter.com/officialwisermy​

Channel lain
Inside Wiser:
https://www.youtube.com/channel/UCFgOi7x1DYXZUTurkigWkFg
Wiser Plus:
https://www.youtube.com/channel/UCIJxPtWIXxpSkRGG4nRd3cw

#Redmi #Redmi Note 10 5G #Xiaomi
Komen
𝔑𝔲𝔯𝔲𝔩 𝔉𝔦𝔱𝔯𝔦𝔞𝔥
REALME 6 DGN REDMI NOTE 10 MANA LAGI OKAY ? BUDGET AQ TU JELA, AND FOR GAMING
M I J
dimensity 700 max kat 18w charge bole tgk kat phone2 guna cip sma e.m3 5g, realme 8 5g
Emo Rider
Note 10 bru nii still ada FM Radio.. so klau internet xde.. tkyh streaming.. guna fm pun dh ok.. penting fm radio tu.. sbb area tertentu internet radio x available
AERISH
Assalamualaikum,saya nak tanya,untuk gaming,better narzo 30 atau redmi note 10 5G?sbb saya nak beli salah satu.
Natsu Dragneel
waduhhh mediatek lagi...tak support gcam tu...😅😅😅
syg betul tak de ultrawide padahal penting tu, kamera tak smpai 4K pulak...fast charging menurun ke 18 watt...😩😩😫😫😫
Far iz
Beli hp 5G tpi line putus2 x guna jgak...kawasan Pedalaman 3G pn belum lepas
isyaza86 is86
Bagaimana pula dengan Xiaomi redmi note 10 pro??? adakah berbaloi beli Xiaomi redmi note 10 pro jika dibandingkan dengan Xiaomi redmi note 10 5g??? Mana levih bagus
Amirul Affiq
hi wiser..boleh tak buatkan video tentang ghost touch dkt android..sy baru 2 bulan pakai pocox3 pro dh ada masalah ghost touch...dah puas cari solution still sama juga..tapi tak pasti sebab apa ghost touch ni..harap boleh pertimbangkan..terima kasih
Khairuzzaman _00_
ok laa kn ade fast charge... drpd x de
dlu kta dh okla klau ad fast charge although 18w
Aquas Juice
i want snap dragon
Positive
Nak poco x3 pro
Ammar Faiz
Kenapa miui 12.5 aq byk bug
Mk Mhmd
Korng cite apa.. yg coment2 nie. Klau ko g kdai mamak byk yg ada 5G dah. Ddk kondem2 5G tkde. Mmng la tk byk. Tpi dh adaaa ..
Always Honest
Wowowo. Mix 2S gune LCD jgk tapi high quality LCD. sparepart tak mahal mcm Amoled. Amoled? Byk kes 2 tahun je dah 👎
miejangg Wardi
dia sebut casing mcm kissing 🤣
syahz Syah
Redmi note 10 5g vs realme 8 5g mana padu...
Aiman Azim
2:14 maybe sbb chipset tu sendiri yg x support fastcharge lebih 18W
QOZALI BIN IMAM
Seriuosly i x pnah pakai pun line intenet kt umah sbb dh biasa guna wifi.. lagipn 5g belum masuk lagi kan kt malaysia ni.. hmm.. mybe setahun dua boleh lh btukar fon kepada yg 5g pulak nnti.
Shy Shy Shy
Dh pakai poco f3 😍 5g pon ad, snapdragon 870 ,camera oky2 jer guna skli seminggu jer, screen dynamic amoled 😍, streo speaker dolby atmos . Done . Enjoy your life .
afdol said
Habis tu nak beli phone apa ni...boleh suggest saya tak untuk beli phone apa yang sesuai dan sama harga macam redmi note 10 ni