Apple lebih Selamat berbanding Android ?

Betul ke Apple lebih selamat daripada Android? Apakah faktor-faktor sampai Apple berani membuat claim tersebut? Jom tengok video ini.


Penyampai video:
https://www.instagram.com/aimansalim_/


Editor video:
https://www.instagram.com/iman.syamil/



Setup Video:

Canon EOS 80D
https://invol.co/cl1ocqw​​​​
https://invol.co/cl1octp​​​​

Canon EOS RP
https://invol.co/cl2wujs​​​
https://invol.co/cl2wuk2​​​

Canon EOS 200D
https://invol.co/cl2wul3​​​
https://invol.co/cl2wull​​​

Sigma Art Lens18-24mm f/1.8
https://invol.co/cl1ocu0​​​​
https://invol.co/cl1ocuy​​​​

Sigma 24-70 f/2.8
https://invol.co/cl2wuly​​​

Andoer Studio Soft Box
https://invol.co/cl1ocvp​​​​
https://invol.co/cl1ocwi​​​​

Nanlite PavoTube II 6C
https://t.productlink.io/a141ikt​​​​
https://t.productlink.io/a141iks​​​

Saramonic UWMic 9
https://invol.co/cl1ocxw​​​​
https://invol.co/cl1od16​​​

Saramonic VMicLink5
https://invol.co/cl2wumr​​​
https://invol.co/cl2wun2​​​

Manfrotto 190
https://invol.co/cl2wuni​​​
https://invol.co/cl2wunt​​​

Manfrotto Fluid Head MVH500AH
https://invol.co/cl2wuo4​​​
https://invol.co/cl2wuoj​​​

Mari join Wiser Army
Website:
https://wiser.my/​​​​
Facebook:
https://www.facebook.com/wiser.my​​​​
Instagram:
https://www.instagram.com/wiser.my/​​​​
Twitter:
https://twitter.com/officialwisermy​
TikTok:
https://www.tiktok.com/@wisermy?lang=en
Telegram:
https://t.me/wiserarmy


Channel lain
Inside Wiser:
https://www.youtube.com/channel/UCFgOi7x1DYXZUTurkigWkFg
Wiser Plus:
https://www.youtube.com/channel/UCIJxPtWIXxpSkRGG4nRd3cw
Komen
Orin Henry
Mengada lah iphone nie tgok Android mcm ii bole buat download mod apps un xde masalah #indahnyacustomizeandroid
M. AIZAM OSAMA
2:13 hahaha
Redmi Redmi
Pakai Apple auto kene support legal content lerr......iykwim......
erriezzans Lounge
Andai android block side load apps kebebasan tu memang dah hilang dah.
THERiDERRETURN
karpersky la apa susah?
Jintan Manis
Nak tanya, mak bapak kita kt whatsapp selalu main share/ download/ tekan jer link/ gambar dr org lain (mak bapak org lain)
Dah banyak kali nasihat, jangan jadikan whatsapp sprt media sosial🤣 semua nk diownload
Anak2 lah kena check kang takut2 ada virus bagai heheh

Terbalik pulak, patutnya mak bapak check phone anak🤣
Feirudin Artspace
Yes betul, ramai post gambar beli iphone 13 pro max sekarang. Tapi takpa, itu rezeki diorang. Kalau kau belum mampu beli iphone 13 pro max, tak apa. Jangan terlalu nak ikut orang. Ukur baju di badan sendiri. Beli iphone 13 biasa pun okay dah.

-Bangman
Dark Entity
Xda org nk hack org mesia 🤣🤣🤣
amad hamsi
pakai buangkan?
Bakau Unboxing
Dua2 xselamat 😂🤣..yg selamat guna Public fon je tp dah pupus 😏😅
Qael Shaq
Apple klu da masuk google sikit sebanyak dapat gak malware bug nye.. laen la dier wat sendiri.. mcm huawei.. mana mau nye..
𝑂𝑃𝑃𝐴
Betol ke app iphone main bayar setiap dowload
Faris Daniel
Aku guna android sejak 2011, dan baru beralih pada ios taun ni. Nk cuba benda baru, let's see how. Android mmg lg byk function blh buat & tiap" 4 bulan biasanya aku akan format android (currently Samsung S10) utk kepuasan diri. Tiap kali format phone rasa laju & baru, tp pastikan backup semua files penting sblm tu. Lps format & reinstall app sama, selalu perasan ada around 5GB-7GB storage yg maybe penuh junk/cache sblm ni, lagi2 kalau main game asyik ada iklan. Dpt tgk perbezaan storage dgn app/files sama sblm & slps format.
tukang kipas
tak kisah la dua2 pun sama la...cuma bila online kadang pop up mesj tu jgn suka2 memandai nak accept atau klik ok...situ la dia bermula...kehancurann🤣🤣🤣🤣
fikry shafie
Perbandingan antara Apple & Android akan tamat bila korang gunakan 2-2 phone tu as a daily driver.
RIZS JMF {Track Supernatural Beings}
Android n apple ade security trsndiri
QiGenius [Inactivate]
YouTube Vanced lagi best~ android je ada 😄
Adrian Law
Bagi aku kalau nak save jangan install selain daripada appstore & Google play store. Sources selain daripada dua platform ni Akan menyebabkan phone kita terdedah kepada malware atau viruses.
Bergantung dgn cara pengunaan kita. Nak kata android tak safe tak juga, kalau kita sendiri tak kawal access internet & installation apps dari sumber yg tak d percayai berkemungkinan phone kita akan terkena viruses or malware. Tp selagi kita guna secara berhati² jangan click sebarangan, download dari playstore saja, mungkin boleh mengurangkan kejadian tak d ingini
Apis Udin
No system is safe.
Fufu YaYA
sebernya boleh sahaja download sideload apps CUMA!!! tengok review atau pendapat orang tentang aplikasi tersebut terlebih dahulu