Kenali Setiap Jenis SSD Dan Kenapa Ia Sangat Penting

Korang pernah tertanya kenapa ada banyak jenis SSD dekat pasaran ni ? Mana satu yang patut korang beli ? Hah jangan bimbang dalam video ni Mior akan explain dekat korang semua tentang Jenis - jenis SSD

Setup Video
Camera:
https://invol.co/cl1ocqw
https://invol.co/cl1octp

Lens:
https://invol.co/cl1ocu0
https://invol.co/cl1ocuy

Lighting:
https://invol.co/cl1ocvp
https://invol.co/cl1ocwi

Microphone:
https://invol.co/cl1ocxw
https://invol.co/cl1od16

Mari join Wiser Army
Website:
https://wiser.my/
Facebook:
https://www.facebook.com/wiser.my
Instagram:
https://www.instagram.com/wiser.my/
Twitter:
https://www.twitter.com/officialwisermy

Penyampai video: https://www.instagram.com/azee_kassmy/
Editor video: https://www.instagram.com/azee_kassmy/


Channel lain
Inside Wiser:
https://www.youtube.com/channel/UCFgOi7x1DYXZUTurkigWkFg/videos
Wiser Plus:
https://www.youtube.com/channel/UCIJxPtWIXxpSkRGG4nRd3cw
Komen
Off Dayz
Ak nk cakap sikit.... Klau betul2 nk buat vdeo untk amatur n bntu orng yng x amik study about comp gunalah istilah n laras bahse yng x terlmpau computer like....
Ckp pon mcm rap kejo ape tah
Protokol? Ahci? Pcie pham gitu2 je la.... Mcm x nmpak sngat ape yng nk dismpaikan bg orng biase
Kau buat vdeo ke lecturer student comp

3kmb/s....6mb/s.....mcm la kitorng tau sngt mana yng laju
Lurah2 ape bende
malcolm sebastian lampard
Meor auto click
Amzar
Ssd nvme m.2 samsung hbis stock๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ
BeruanGAMERS
Lajunya bercakap, terpaksa download video ni dan slowkan speed.. Hmmmm ๐Ÿค”
Lah salam
patut pakai ssd sahaja atau sekali dengan hdd?
Muhammad Syamim
apa beza antara read speed dengan write speed? sesiapa boleh explain tak?
Muhammad Syamim
yes Meor is here ๐Ÿ™Œ๐Ÿป
Muhammad Nadrin
Utk mobo lama second gen intel, boleh masuk pcie ssd? Perlu update bios sekali tak?
asraf hisham
X sempat nak hadam video dah habis ๐Ÿ˜ถ
Apis Udin
Nice info. nak bezakan term m.2, nvme, pcie suma dengan m key atau m+b key. useful. thanks
Muhammad Al-Hasyir
nape samsung x pakai storage nvme kat phone diorang. ufs lagi laju ke? tapi iphone tu pake nvme
Fath
wiser mcm tau ii je aqu tengah pikir psal this kind of topic ๐Ÿ˜‚
huzaifah alkarimi abdul razak
Video nice bnyak information๐Ÿ‘, just klau boleh buat version yg mudah paham untuk beginner plk.. Sbb bnyk sekarang ni student yg bli lappy hnya untuk klas online n x pentingkn spec, targetnya adalh lappy yg bajet/recond n just guna jaa, last skli laptop jem sbb ram kecil n storage kecil.. lappy2 bajet/recond kebnyakknnya mmg xda la SSD, jdi boleh x buat vid untuk bajet laptop n SSD mna yg patot diletkan dlm lappy bajet ni.
DDT19F1193 Zarif Bin Zulkifri
buat ram pulak
Asy Mal
apa aku dgr nih... Aku dgr bahasa alien ke ???
PemanaHatiTrap
SATA SSD = SSD sejuta umat.
Wan Cenonet
nice content.. keep it up wiser.my ๐Ÿ˜
EG
Ssd beli utk boot n install software..klu utk game..aku letak dlm hdd..sbb x jauh beza klu running game kt hdd vs ssd..lagi 1..game skrg kucing dia hijau besar bagak..1 game dh 50 - 60gb..x berbaloi nk beli ssd letak game..beli hdd sedap..murah..klu rosak x ralat sgt nk tukar bru..
Ult is ready
4:06
Sambungan PCIE atau *Sata*

Edit: 1st time boleh skrol comment sampai bawah
Wan Ahmad Faiez
CONCLUSION: THE HIGHER THE CAPACITY, THE PRICIER IT GET