Phone Rosak Ke Kalau Guna Battery Saver Setiap Masa?

Ada yang cakap kalau kita turn on je battary saver sepanjang masa, phone boleh jadi rosak. Betul ke?

Penyampai video:
https://www.instagram.com/meoflaxz​​​

Editor video:
https://www.instagram.com/meoflaxz​​​

Setup Video:

Canon EOS 80D
https://invol.co/cl1ocqw​​​​
https://invol.co/cl1octp​​​​

Canon EOS RP
https://invol.co/cl2wujs​​​
https://invol.co/cl2wuk2​​​

Canon EOS 200D
https://invol.co/cl2wul3​​​
https://invol.co/cl2wull​​​

Sigma Art Lens18-24mm f/1.8
https://invol.co/cl1ocu0​​​​
https://invol.co/cl1ocuy​​​​

Sigma 24-70 f/2.8
https://invol.co/cl2wuly​​​

Andoer Studio Soft Box
https://invol.co/cl1ocvp​​​​
https://invol.co/cl1ocwi​​​​

Nanlite PavoTube II 6C
https://t.productlink.io/a141ikt​​​​
https://t.productlink.io/a141iks​​​

Saramonic UWMic 9
https://invol.co/cl1ocxw​​​​
https://invol.co/cl1od16​​​

Saramonic VMicLink5
https://invol.co/cl2wumr​​​
https://invol.co/cl2wun2​​​

Manfrotto 190
https://invol.co/cl2wuni​​​
https://invol.co/cl2wunt​​​

Manfrotto Fluid Head MVH500AH
https://invol.co/cl2wuo4​​​
https://invol.co/cl2wuoj​​​

Mari join Wiser Army
Website:
https://wiser.my/​​​​
Facebook:
https://www.facebook.com/wiser.my​​​​
Instagram:
https://www.instagram.com/wiser.my/​​​​
Twitter:
https://twitter.com/officialwisermy​
TikTok:
https://www.tiktok.com/@wisermy?lang=en
Telegram:
https://t.me/wiserarmy


Channel lain
Inside Wiser:
https://www.youtube.com/channel/UCFgOi7x1DYXZUTurkigWkFg
Wiser Plus:
https://www.youtube.com/channel/UCIJxPtWIXxpSkRGG4nRd3cw
Komen
Its Me JuLLeo
baru aku tau padanpun tiap kali main game lag2 lupa tutup battery saver😂
sha fadz
boleh terang kan x...pasal "force stop app" yg tegah running..klu force jugak ape jadi...rosak ke sistem die nati?...
𝚐𝚘 𝚏𝚊𝚛𝚛
aku nonton ni tiber aku on kan batery saver aku 😁😁
Syahmy midoriya
Mantap tqq
Muhd Capten
Tq so much for sharing !! Baru sy faham , sy dah setahun lebih pakai battery saver 😂 patut la fon ashik sangkut² ,hahaahhaa
Mohd Irfan Wahid
Meor. Kupas topik battery health
Jonathan
Yang Tahu Dota 2 Siapa Yang Perasan Kalau Muka Abang Ni Hampir Sama Macam Player Dota 2 ana 🤣🤣🤣
MAT DAN
kenapa voice bunyi tenggelam?
rimuru tempest ® 
tak aku tak suka low power mode , line dah la lembab ,, jadi makin lembab
Xensu Shion
Kalau ios, tgh charge phone tp tak off battery saver tkpe ke sbb ada yg kata nanti battery lambat naik😂
Muhammad Haidhar Johani
Maknanya tak jdi apa2 lah kalau cas telefon dan waktu yg sama masih buka battery save
M. AIZAM OSAMA
100 on je haha sebab nak main pes
Hafiz
Aku sentiasa on power saving mode
Amir Amsyar
mcm aq klu nk travel terus je pasang battery saver walaupon battery 90+% sbb xtau nk cas bila (xsuke pki powerbank)
rais ramli
Screen super amoled atau ips lcd mana lebih jimat bateri....
rais ramli
Boleh ke on mode battery saver tengah cas telefon...
Raja Harris Imran
Kalau battery phone aq low aq cuma turunkan brightness jer x on pun battery saver😝👍
Nazwan Ali
guna flight mode untuk save baterry
Love Samsung
Ayat mmg profesional....easy to understod
fadzil nordin
tablet aku rosak tak leh bukak dengar suara je sebab aku hari hari guna battery saver