Kenapa Harga iPhone Lambat Jatuh Berbanding Android

Seperti yang diketahui, telefon pintar yang dibeli akan mengalami susut nilai dari semasa ke semasa. Bagaimanapun, susut nilai ini berbeza mengikut sesuatu jenama dan jenis telefon pintar.

Kini, laporan terbaru menyatakan iPhone mempunyai susut nilai yang lebih rendah berbanding peranti Android. Kenapa agaknya harga iPhone lambat jatuh?

Artikel - https://wiser.my/laporan-susut-nilai-iphone-adalah-lebih-rendah-berbanding-peranti-android?utm_source=wiser.my&utm_medium=pretty-good&utm_campaign=anti-bounce

Setup Video
Camera:
https://invol.co/cl1ocqw
https://invol.co/cl1octp
Lens:
https://invol.co/cl1ocu0
https://invol.co/cl1ocuy
Lighting:
https://invol.co/cl1ocvp
https://invol.co/cl1ocwi
Microphone:
https://invol.co/cl1ocxw
https://invol.co/cl1od16

Mari join Wiser Army
Website:
https://wiser.my/
Facebook:
https://www.facebook.com/wiser.my
Instagram:
https://www.instagram.com/wiser.my/
Twitter:
https://www.twitter.com/officialwisermy

Penyampai & Editor video:
https://www.instagram.com/aimansalim_

Channel lain
Inside Wiser:
https://www.youtube.com/channel/UCFgOi7x1DYXZUTurkigWkFg/videos
Wiser Plus:
https://www.youtube.com/channel/UCIJxPtWIXxpSkRGG4nRd3cw
Komen
Sharifazhar Shalif
Mantap
Rogue Of Gaizen
Saya peminat android, ada pakai iphone xs max tapi pakai utk layan ig je. Lain2 suka guna android je
Muhd Muhaymin
User ROG phone 3 here haluu
Muhammad Fareez Haji Zainal
Uuuhuukk
Izzat yusri Jamaludin
Theori konspirasi ni
Ceo Of Laugh
IOS 15 doesn't support iPhone 6 and kebawah eh
Zack Asuka
aku pakai iphone dari 4s dulu...secara jujurnya..aku suka ios dia n pakai tu biar utilise semua spec...skang ni masalahnya banyak muncul2 ifag yang beli iphone utk luxury je..tya shortcut, update, chip bagai semua xtau... tbh, spec android lagi tinggi n banyak n ngam dgn harga... cuma dlu pakai note mcm xbrapa selesa pulak dgn os..dua2 bagus... android bagus, ios pn bagus 👍👍👍
just ainiaderi
samsung secondhand mungkin dapt murah...tapi nak ambik yang baru tu macam anjing harga tak turun banyak even SAMSUNG J7 PRIME
Amer Firdaus
2021 baru nak rasa Samsung s8🤣
Mohd Asyraaf Syahmi
ingatkan ada agenda illuminati tadi
Super
Ada Bangman gua click
Aliffmangsor
Mmg software update pnting, tapi okay jew contoh mcm pixel 3 kali update, xada masalah acc kena hack, acc bank hilang duit, byk jew yg pakai iphone acc ig sentiasa buat baru disebabkan kena hack, what? Aku pakai 2ig dekat 7-8tahun tanpa masalah.. update smpai 5tahun pun xguna acc ig kena hack😂
IZZAT
Les go memang kene ada ke
Zaim Ahmad
ngl aku guna iphone sebab insta stories dgn Snapchat gambar mantap
Syed_Imposter_Roblox
Iphone pandai kalau ios tak support baru turun harga macam iphone 4-6 sjr murah jee
シシ
Me : crying over my galaxy s9 + 😭
Aizack 99
So guys jangan lupa subscribe like n share semua video2 wiser UHUKKKSSS 🤣🤣🤣🤣
nur aishah
Aku pakai ip5 dari first keluar sampai sekarang. Selagi tak rosak tak apa aku lenjan.
RAIF TRACX
KEISTIMEWAHAN IPHONE

1.Kalau bagi saya iphone ada keistimewaan iyalah SIRI because Siri ni macam robot. apa pun yang kita request siri boleh tolong carikn apa yang kamu nak macam CROME,GOOGLE,SAFARI.
RAIF TRACX
Saya sudah guna iphone dah 10 tahun (IPHONE 1)IPHONE PERTAMA SAYA WALAUPUN AWAL TAHUN 2011 SAYA GUNA IPHONE AGAK LECEH JUGA TAPI LAMA KELAMAAN SAYA DAH BIASA SAMA IPHONE :)