Perbezaan Antara ROG Phone 2 Versi Malaysia Dan China (Edisi Tencent)

Reading Time: 1 minute

Umum sudah mengetahui ASUS ROG Phone 2 sudah pun dilancarkan di China bersama kolaborasi dengan Tencent, syarikat yang bertanggungjawab membawakan PUBG Mobile dan WeChat.

Baru-baru ini pihak ASUS Malaysia memberitahu pihak media dimana model ROG Phone 2 yang akan dibawa masuk ke pasaran tempatan(Global/Malaysia Set) memiliki spesifikasi yang berbeza berbanding set China Edisi Tencent.

ROG Phone 2 dikuasakan dengan cip pemprosesan Snapdragon 855 Plus bersama kadar kelajuan 2.96GHz. Diiringi dengan cip grafik Adreno 640 dan sistem penyejukan yang digelar GameCool II 3D Vapour-Chamber untuk memastikan pengalaman gaming sentiasa syahdu.

Peranti ini turut disertakan dengan skrin AMOLED 6.59 inci bersama refresh rate 120Hz untuk menambah lagi perisa ketika gaming. Dengan kapasiti bateri sebesar 6,000mAh dan pengecasan pantas 30W HyperCharge, pengguna tidak perlu lagi risau tentang prestasi bateri, boleh fokus pada game tanpa gangguan.

Namun pihak ASUS Malaysia masih lagi berteka teki tentang palancaran rasmi peranti ini di pasaran tempatan. Mereka hanya memberitahu ia akan datang pada awal suku ke-4 tahun ini, bermakna dalam masa terdekat. Sama-sama kita nantikan.

Haikel Areff
Tentang Penulis

Quaterback Wiser.my

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *