Hari ini kita boleh lihat bahawa orang ramai telah meletakkan permintaan yang tinggi pada ruang udara yang bersih, jadi LG Elektronik (LG) tidak mahu ketinggalan dan mula mengambil langkah dengan mereka bentuk dan mengumumkan penapis udara mudah alih pertama di dunia yang direka untuk kegunaan on-the-go.

Direka dengan Sensor PM1.0 yang inovatif, LG menghasilkan PuriCare Mini ini agar dapat membantu anda dengan memberikan udara yang lebih bersih, misalnya di dalam kereta, ruang bayi di rumah atau bahkan di dalam pejabat.

Dengan Sistem Penapisan Udara 4 Langkah ini, LG PuriCare Mini boleh mengesan dan menghilangkan sehingga 99% zarah kecil. Langkah-langkahnya melibatkan Sensor PM1.0 yang cepat dan tepat mengesan kualiti udara sebelum Dual Inverter Motor secara paksa menarik di udara pada 5,000 rpm pada langkah kedua.

IKLAN

Kemudian, dalam langkah ketiga, kecekapan penapis Total Allergen Remover mengeluarkan zarah-zarah di udara dan langkah terakhir pula adalah Twin Tornado Dual Fan yang kuat menyebarkan udara bersih jauh dan luas.

LG PuriCare Mini bukan sahaja sangat cekap, ia juga pantas, mampu membersihkan 50% udara di dalam kereta dalam masa 10 minit sahaja.

Atas sebab saiznya yang kecil dan ringan, LG PuriCare Mini ini boleh dibawa pergi ke mana sahaja yang membuatnya tambah ideal untuk digunakan pada bila-bila masa. Pembersih udara mudah alih tanpa wayar ini dapat menyegarkan udara sehingga 8 jam pada kuasa bateri sahaja.

PuriCare Mini menggunakan penapis tahan lama yang berlangsung sehingga 2,000 jam atau enam bulan jika digunakan 12 jam sehari. Aplikasi LG ThinQ percuma untuk kedua-dua peranti Android dan iOS membolehkan pengguna untuk memantau keadaan penapis, memeriksa status bateri dan mengawalnya melalui Bluetooth dengan telefon pintar atau tablet.

Produk ini akan mula tersedia di pasaran utama di Asia, Amerika Utara dalam beberapa minggu akan datang.