V20 SE, Telefon Pintar Selfie Terbaik Kini Hadir Dengan Warna Baharu Yang Lebih Segar


Menyentuh mengenai vivo siri V, sebahagian warga net mengatakan setiap generasi dalam siri ini mempunyai rekaan yang unik. Ada pula yang mengatakan keupayaan swafoto bagi siri ini hampir tiada tandingan.

Dalam erti kata lain, boleh dikatakan hampir semua orang memuji kehebatan siri V. Seperti yang dinanti-nantikan oleh semua, ahli baru dalam siri V20, vivo V20 SE kini hadir dengan rekaan warna baharu, Aquamarine, pada 1 Disember yang lalu.Mengenai prestasi peranti andalan swafoto yang ringan ini, ia telah menerima ulasan yang hangat dari warga net. Selain keupayaan swafoto yang hebat, V20 SE juga telah menarik perhatian sebilangan besar pengguna melalui rekaan yang lebih segar.

Inspirasi warna dari duyung


vivo V20 SE yang pertama kali diperkenalkan dengan warna baharu ini mengambil inspirasi daripada "the heart of sea blue" - duyungIa menghasilkan kontras melalui warna biru-ungu. Menariknya, panel belakang akan kelihatan dengan pelbagai warna yang berbeza apabila dilihat pada sudut pandang yang berbeza.Sejak pertama kali siri V dilancarkan, vivo telah memfokuskan kepada pembangunan teknologi dan juga penampilan rekaan peranti. Bagi memberikan pengalaman yang lebih baik, pasukan rekabentuk vivo telah menghasilkan ribuan lukisan sebelum memilih warna sebelumnya, iaitu Gravity Black dan Oxygen Blue. Perkara yang sama turut dilakukan sebelum melancarkan warna baharu, Aquamarine.Dalam pada itu, vivo V20 SE turut mempunyai rekaan yang dipanggilnya sebagai Magical Sleek. Ini menjadikan telefon pintar dalam siri V sentiasa ringan dan nipis. Dari segi rekaan binaan, bagi memastikan rekaan yang lebih baik dan mengoptimumkan struktur binaan dalaman, beratnya telah dikawal dan diseimbangkan. V20 SE hanya mempunyai berat 171 gram, dengan ketebalan ternipis pada 7.83mm.

Kesimpulan


Secara keseluruhan, vivo mempunyai kelebihan untuk memahami dan memenuhi keperluan pengguna dengan jelas. Oleh itu, vivo V20 SE yang dilancarkan ini juga bertujuan untuk mendapatkan maklum balas yang positif dari pengguna. Ia seterusnya memberikan pulangan kepada pengguna melalui penampilan yang mewah dan keupayaan swafoto yang lebih baik.Sejarah menyatakan, tiada kejayaan yang boleh disia-siakan. Kejayaan vivo V20 SE juga adalah hasil dari strategi pembangunan vivo terhadap inovasi teknologi dan pandangan halus mengenai kemunculan tren.Bagi anda yang ingin mendapatkan vivo V20 SE dengan warna baharu Aquamarine, ia ditawarkan pada harga RM1,199 dan tersedia bermula 5 Disember 2020. Anda boleh mendapatkan V20 SE di mana-mana kedai jualan vivo secara fizikal atau dalam talian melalui Lazada dan Shopee.

Untuk mengetahui lebih banyak tawaran menarik, layari halaman Facebook, Youtube dan Instagram vivo.

*Artikel ini dibawakan oleh vivo Malaysia