Pada 5 November, IDC mengeluarkan satu laporan penghantaran telefon bimbit 5G China dalam 2019 sehingga bulan September dan setakat dalam tempoh itu, sejumlah 485,000 telefon pintar 5G telah dipasarkan di sana.

Pada suku ketiga tahun 2019, syarikat Vivo sahaja telah menyumbang 54.3% daripada semua jenama telefon 5G yang dipasarkan di China, jauh kehadapan meninggalkan pengeluar telefon pintar yang lain.

Sejak 2016, Vivo telah bergiak aktif dalam pembabitan serta pelaburan teknologi 5G dan sehingga kini, syarikat ini telah memohon lebih daripada 2000 5G paten dan telah mengemukakan lebih daripada 3000 cadangan teknikal kepada Standardisation Organisation 3GPP.

Jika dilihat pada segmen harga, kumpulan pertama pasaran 5G domestik dibahagikan kepada dua, iaitu siri pertengahan atas dan kelas atasan. Pada masa ini, Vivo merangkumi kedua-dua bahagian pasaran tersebut.

IKLAN

Pada masa akan datang, Vivo akan terus mendalami lagi strategi pembangunan terminal 5G, dan secara beransur-ansur juga, mereka akan mengembangkan pintu masuk pemandangan 5G ke gelas AR, jam tangan pintar, fon kepala dan peranti lain, untuk pengguna merasakan pengalaman 5G yang lebih baik.