GoPro Hero5 Black dan Hero5 Session Mula Di Pasarkan Di Malaysia Minggu Hadapan


Setelah sekian lama menantikan model baru kamera aksi keluaran GoPro, kini ia bakal menemui peminat Malaysia pada minggu hadapan. Kedua-dua model baru itu akan mula di jual pada Isnin hadapan. 3 Oktober 2016.

Diantara dua model tersebut sudah semestinya versi Hero5 Black yang menarik perhatian ramai. Ia berupaya mengambil video beresolusi 4K dengan 30 fps (ataupun 1440p dan 1080p pada 80 fps dan 120 fps). Versi itu juga boleh mengambil imej WDR( Wide Dynamic Range). Ia juga didatang dengan reka bentuk yang selesa digunakan, paparan sesentuh LCD 2 inci, dan GPS pasang siap untuk mengesan lokasi.

Hero5 Black dan Hero5 Session mampu merakam gambar dan video di dalam air berkedalaman sehingga 10 meter tanpa perlu menggunakan sebarang pelindung seperti model yang terdahulu. Untuk mudah difahami, model-model baru ini kalis air. Ia juga mempunyai penstabil video elektronik "gred-profesional" dan boleh di kawal menggunakan suara menggunakan 7 bahasa yang berlainan.

 

 

 

Harga kedua buah model itu di Malaysia ialah RM 1849 bagi versi Black dan RM 1399 bagi versi session. Anda boleh mendapatkan kamera aksi idaman ramai ini di kedai-kedai mengambil bahagian sebagai pengedar sah GoPro di Malaysia:

 

  1. Foto Flash, Suria KLCC

  2. Foto Shangr-La, Mid Valley Megamall

  3. Fotokem, Sunway Pyramid

  4. Shong Lee Photo, 1Utama Shopping Centre

  5. CamWorld Digital Gadgets, Pavillion KL

  6. Foto President, Gurney Plaza ( Pulau Pinang)

  7. Rightway, Mahkota Parade (Melaka)

  8. A1 Perfect, Plaza Angsana (Johor Bahru)


Sumber: Hardware Zone Malaysia

Berkaitan