Cara Menonton Kandungan Google Drive Pada "Android TV"

Mutakhir ini, penggunaan storan awan sememangnya menjadi pilihan pengguna, terutamanya kepada anda diluar sana yang inginkan tahap keselamatan yang lebih baik dan senang untuk diakses. Salah satu storan awan yang menjadi pilihan ramai adalah Google Drive, ini kerana ianya lebih universal dan kos bagi plan untuk menaik taraf saiz storan adalah lebih murah.

Tips kali ini, kami kongsikan khas untuk anda yang ingin memainkan kandungan video daripada Google Drive terus ke Android TV anda dirumah.

Pertama sekali apa yang perlu anda lakukan ialah dengan memasang aplikasi Solid explorer berikut dapada Google Playstore.Setelah siap dipasang, buka aplikasi tersebut. pilih menu 3 garis dan seterusnya Storage Manager.Pada paparan seterusnya pilih menu Google Drive disusuli dengan menekan menu Next.Namakan storan yang anda ingin wujudkan.Kemudian Log masuk ke akaun Google Drive.Anda akan dibawa ke paparan berikut untuk memilih akaun Google yang anda ingin daftar masuk.Setelah itu, berikan kebenaran untuk aplikasi tersebut mengakses ke storan Google anda.Berikut adalah paparan maklumat berkenaan akaun google anda, klik pada menu Next untuk menamatkan proses pendaftaran.Akhir sekali klik pada tombol Connect.Untuk memaparkan kandungan Google Drive anda, pilih menu berikut.Dibawah adalah contoh paparan ruangan storan Google drive, pilih mana - mana fail yang ingin anda mainkan maka ianya akan disambung ke aplikasi pemian video pada Android TV anda.Itulah sahaja sedikit perkongsian daripada kami kali ini, semoga bermanfaat.

Berkaitan